Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Megbüntették Orbánt az ovisok miatt, Karácsony is reagált

Megbüntették Orbánt az ovisok miatt, Karácsony is reagált

Az Index beszámolója szerint a Nemzeti Választási Bizottság elmarasztalta a miniszterelnököt. A megtakarításának közel fele is rámehet az ügyre.

Ma délutáni ülésén a Nemzeti Választási Bizottság elmarasztalta Orbán Viktor miniszterelnököt, amiért az elmúlt napokban több rendezvényen is gyerekekkel körében kampányolt azok szüleinek hozzájárulása nélkül – értesült az Index. A törvénysértés miatt Orbánnak 360 ezer forintos büntetést is fizetnie kell. Az NVB az ügy miatt a Nemzeti Adatvédelmi és Imformációszabadság Hatósághoz fordult.

A lap hozzátette, az NVB meglepő döntését az tette lehetővé, hogy a testület a napokban kiegészült az országos listát állító pártok jelöltjeivel, így a kormánypárti tagok kisebbségbe kerültek.

A miniszterelnök ezt még ugyan ki tudja fizetni a 993 ezer forintos megtakarításából, de azért biztos nem jön ez jól a családnak.

Az NVB döntésére gyorsan reagált Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje. Facebook-bejegyzésében jelezte: “Senki, még a miniszterelnök sem kampányolhat óvodásokkal!”