Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Jobbik: Benne leszünk a TV2-ben!

Jobbik: Benne leszünk a TV2-ben!

A Kúria kötelezte a kereskedelmi csatornát, hogy hívjanak be képviselőket az ellenzéki pártból is.

A Kúria helyben hagyta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) döntését, így a TV2-nek 6 milló 210 ezerforintos büntetést kell fizetnie, és kötelezték arra, hogy hírműsoraiba mostantól hívjanak be jobbikos képviselőket is – vette észre az Index.hu.

„A portál szerint a Jobbik azután fordult az NVB-hez, hogy gyakorlattá vált a TV2-nél, hogy a reggeli műsoraikba kizárólag a kormány embereit hívták be, akik élő adásban mondták fel a kormánypropagandát. A műsorok nagy részében leginkább a Jobbikról hazudoztak a meghívottak, a Jobbik képviselőit azonban nem hívták be, hogy cáfolhassák a hazugságokat” – írta közleményében az ellenzéki párt.

A TV2 az NVB döntése ellen a Kúriához fellebbezett, ahol a közlemény szerint “képesek voltak hazudni a bíróságnak, hogy ők hívták a képviselőket, csak nem fogadták el a meghívást”, írja a Jobbik. A Kúria döntése értelmében a TV2 reggeli műsorában hamarosan jobbikos képviselőkkel is találkozhatnak a választók.