Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Bankot rabolt, elütötte az autó – tíz évet is kaphat

Bankot rabolt, elütötte az autó – tíz évet is kaphat

Tavaly novemberben egy valódinak látszó fegyverrel rabolt ki egy fővárosi bankfiókot egy harmincnégy éves budapesti férfi, akit azonban ezután, a rendőrök előli menekülés közben elsodort egy szabályosan közlekedő gépkocsi.

A férfi 2017. november 23-án úgy döntött, hogy aznap kirabol egy lakóhelyéhez közeli bankfiókot. Magához vett egy forgótáras, gumilövedék kilövésére alkalmas, azonban kinézetre valódinak látszó fegyvert, a fejét és arcát kapucnis pulóverrel, baseball sapkával és napszemüveggel takarta el, majd bement egy X. kerületi bankfiókba.

A bankban elővette a nála lévő fegyvert, és ráfogta a vele egy helyiségben lévő két alkalmazottra és öt ügyfélre. Ezután az egyik alkalmazottat arra kényszerítette, hogy vezesse őt a pénztárhoz, majd ott a fegyvert a pénztárosra is ráfogta, és a pénz átadására szólította fel, miközben figyelmeztette, hogy ne nyomja meg a pánikgombot.

A pénztáros a fenyegetés hatására kinyitotta a készpénzt tartalmazó biztonsági fiókot, amiből a vádlott kivette a pénz nagy részét, mintegy két és fél millió forintot, majd azzal távozott a bankból.

Időközben az alkalmazottak jelzésére a fiókvezető működésbe hozta a pánikgombot, és a rendőrök rövid időn belül a helyszínre értek. A bankfiókot éppen elhagyó férfi a rendőröket észlelve futásnak eredt, miközben egy zebránál az úttestre lépve elsodorta őt egy szabályosan közlekedő gépkocsi.

A rendőrök a férfit elfogták, a rabolt pénzt pedig tőle lefoglalták.

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfit fegyveresen elkövetett rablás bűntettével vádolja, amely bűncselekmény büntetési tétele öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés.

(Ügyészség)