Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kósa Lajos szombaton Bayer Zsolttal fórumozhat Debrecenben

Kósa Lajos szombaton Bayer Zsolttal fórumozhat Debrecenben

Noha Kósa Lajost botrányos ügye miatt (a legfrissebb itt és itt) a Fidesz-kommunikáció mintegy bújtatja, úgy tudjuk: a tárca nélküli miniszter március 31-én, szombaton, 16 órakor a Kölcsey Központ Debrecenben – azaz „hazai pályán”– közös fórumot tart az állami propaganda legfőbb alakjainak egyikével, a szellemi honvédő Bayer Zsolttal. Ezt egy meghívott jelezte lapunknak, tudatva azt is: a „megbízható” résztvevőket „a szokásos módon”, úgynevezett kör-sms-ben értesítették (borítóképünkön) a Bayer-féle , s a Piac utca 77. szám alatti Fidesz-irodában lehet bejelentkezni. Akárkinek, persze, nem.

A Zoom.hu megkérdezte a Kölcsey Központ Debrecent, hogy szombat délután négykor milyen program szerepel a naptárban; azt a választ kaptuk, hogy aznap úgynevezett Jehova-nap lesz a létesítményben, másról nem tudnak. A központ honlapján ez az esemény nem lelhető fel, de azt sem állíthatnánk, hogy abszolúte naprakész lenne: a Közelgő események elnevezésű rovatban ugyanis egy március 15-i tárlat szerepel, a következő említés pedig a Görög Zenei Esték, amelyet április 8-án tartanak. A központ hivatalos Facebook-oldala már több eseményt mutat, de a fórumot nem. A központ sajtóosztályán érdeklődésünkre azt mondták: nem tudnak ilyen eseményről, de nem is feltétlenül kell tudniuk, ha nem saját rendezvényről, hanem a terem bérbeadásáról van szó.

Informátorunk időközben jelezte: lehet, hogy a Kósa, Bayer-féle eseménnyel „játszanak”, mivel híre ment, hogy áttették 10 órára, majd később arról értesült, mégiscsak négykor tartják… Úgy tudja, ez elsősorban azért van, mert a szervezők félnek, hogy

ha híre megy a „Kósa-védő fórumnak”, számos újságíró sereglene a helyszínre, ami aligha tenne jót a magyarázkodásaiba tökéletesen belezavarodó politikusnak,

továbbá a hírlapírók – manapság már bevett – kizárása is csak olaj lenne a tűzre.

Kósa Lajos egyébként a tiltás ellenére fel-felbukkan debreceni eseményeken. Legutóbb például a Debreceni Tankerületi Központba látogatott el, s mondott beszédet, ahogyan – honlapjának ajánlója alapján – nyilván nem hagyja ki a Virágvasárnapi menetet (barkaszenteléssel).

A legkevésbé finom, stilizált konklúzióiról ismert, sajtóklubot, show-t is a nevére vevő publicista egyébként éppen országjár, mely tevékenysége során igyekszik minden vetületében átfogni a választással kapcsolatos politikai kérdéseket. E héten például így nyilatkozott Karácsony Gergelyről, aki kijelentette, hogy ha megválasztják miniszterelnöknek, akkor nem esküszik fel (szemben polgármesterré avatásával) az Alaptörvényre:

„Neked nincsen becsületed, neked nincsen lelkiismereted, te egy ócska, szar ember vagy”.

Hivatalos információ sem a kormány, sem a párt, sem Kósa Lajos, sem Bayer Zsolt internetes felületein nem lelhető fel.