Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Régi-új Tisza-híd épül

Régi-új Tisza-híd épül

Befejezik a G-nap legnagyobb “emlékművét”.

Számos új infrastrukturális fejlesztésre adott pénzt a kormány a legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent határozatok szerint. Ezek egyike egy új Tisza-híd, amellyel együtt megépülhet a Szolnokot északról elkerülő, az M4-es autópálya egy szakaszának számító Abony-Törökszentmiklós közötti kétszer két sávos útszakasz, mintegy 25 km hosszan.

A Portfolio.hu írása arra azért rámutat, hogy Tiszapüspökinél építendő híd egyáltalán nem újdonság. 2015-ig az Abony-Fegyvernek közötti M4-es autópálya szakaszon is számoltak már vele. Olyanníira, hogy a hídpillérek meg is épültek, de a teljes útszakasz beruházást 2015 tavaszán igencsak gyorsan félretették, kartellvádra hivatkozva. Ehhez kapcsolódóan azonban annyit érdemes tudni, hogy mindez a G-nap után történt.

Egészen addig a kormány több fórumon is védte a igencsak drágának tartott beruházást, amelynek tervezett költsége meghaladta a 160 milliárd forintot. Ehhez képest a G-nap után a kabinet erős embere rendre arról beszéltek, hogy furcsa ennyi pénzért autópályát építeni az Alföldön. Azóta a híd félkész pillérei befejezetlenül álltak- a jelek szerint -, most indul a befejezésük.