Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Minimálbérrel büntetik a veszprémi kéziseket az elbukott meccsek miatt

Minimálbérrel büntetik a veszprémi kéziseket az elbukott meccsek miatt

Jelentős pénzbüntetést kaptak a Telekom Veszprém játékosai, miután hét góllal veszítettek a dán Skjern HB otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája rájátszásának első fordulójában, vasárnap.

A klub honlapján kedden megjelent közlemény szerint a Veszprémi Építők Sport Egyesület és a Veszprém Handball Team Zrt. elfogadhatatlannak tartja a csapat mostani idényben több meccsen elért eredményét, de főként az azokon nyújtott teljesítményét és a hozzáállását.

A klub és a részvénytársaság döntése értelmében a magyar bajnokság befejezéséig felfüggesztette a minimálbéren felüli fizetések folyósítását az első csapat játékosai, valamint edzői stábjának tagjai számára.

Az ügyben végleges döntést a következő mérkőzéseken nyújtott teljesítmények alapján hoznak majd.

Az állásfoglalás szerint a közelmúltbeli rossz eredmények “méltatlanok a több mint negyvenéves klub hagyományaihoz, megsértve mindazokat, akik hozzájárultak, illetve jelenleg is hozzájárulnak, hogy az egyesület a története során folyamatosan építkezve egyre nagyobb sikereket érjen el, ezáltal neve Európa-szerte ismertté és elismertté váljon”.

Mint hangsúlyozzák, a csapat szurkolói, a gazdasági társaság és tulajdonosai, Veszprém város, valamint a többi támogató minden erkölcsi és anyagi támogatást megad ahhoz, hogy az együttes a klub hagyományainak és a közösen kitűzött céloknak megfelelően, a legmagasabb követelményeket elérő színvonalon játsszon a hazai és nemzetközi versenysorozatokban.

A Telekom Veszprém 32-25-re kapott ki a dán Skjern HB otthonában a BL-negyeddöntőbe jutásért zajló párharc első meccsén, vasárnap. A visszavágóra szombaton kerül sor. A csapat március 10-én 15 év után veszített ismét hazai pályán a MOL-Pick Szegeddel szemben, azt megelőzően még egy alkalommal szenvedett vereséget idén: február elején a német THW Kiel otthonában a Bajnokok Ligája csoportkörében. (MTI)