Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Már szélsőjobbos kampányelemet használ az Orbán-kormány

Már szélsőjobbos kampányelemet használ az Orbán-kormány

“Figyelemfelhívó kampánynak” álcázva szítja a gyűlöletet legújabb kampányplakátjával az Orbán-kormány: elkezdték elborítani a közterületeket a Fidesz fő kampányüzenetét, a migráns-témát alátámasztó hirdetések. A már eddig is végtelenül leegyszerűsített üzenetekkel operáló kampányban a kormány szintet lépett azzal, hogy

a plakátot már egyáltalán nincs felirat, csak egy STOP-tábla és menekültek kígyózó sora látszik a képen.

A kormány Facebook-oldalán közöltek szerint ez a plakát a kabinetnek az ENSZ migrációs javaslatcsomagja elleni kormányzati tiltakozást megjelenítő figyelemfelhívó kampány része. Érdekesség, hogy bár az ENSZ-ben végleges döntés jó, ha idén egyáltalán várható, a plakátkampány a parlamenti választások után nem sokkal, április 15-én már véget is ér.

Arra pedig a Magyar Nemzet hívta fel a figyelmet, hogy a plakáthoz a magyar kormány ugyanazt a képet használta fel, amit a Brexitet elindító menekült- és EU-ellenes, széles körben szélsőjobboldalinak tartott Egyesült Királyság Függetlenségi Pártja (UKIP) választott korábban. Az egyezést az AFP budapesti tudósítója, Peter Murphy fedezte fel és osztotta meg Twitter-oldalán:

Itt az eredeti UKIP-plakát, előtte Niegel Farage – időközben lemondott – pártelnökkel:

A kormány Facebook-oldalán amúgy távolról sem egységes, pláne nem pozitív a menekültellenes állami plakátkampány fogadtatása. A vonatkozó bejegyzés alatt – persze számos pozitív komment mellett – jónéhány negatív bejegyzés is olvasható. Például:

“kedves,tolvaj kormány! fejezzék be,az állandó uszítást.inkább,azokkal,a sikkasztásokkal foglalkozzanak,amit az adófizetők pénzén elkövettek!!!”

“Jajj, de jó, újabb milliárdokat lehet elherdálni…. Köszönjük pártunknak és kormányunknak!”

“Senki sem veszi észre, hogy a migránsok nem Magyarországra akarnak jönni? Minek jönnének ide? Éhen halni???”

“A képen lévő embereket Magyarország Kormánya engedte be majd buszoztatta-vonatoztatta az osztrák határra, erre én is azt mondom, hogy STOP.”

“Akkor most újabb közpénzeket költ el a kormány Fidesz-kampányra? Na ez már tényleg sok!”

“Figy, miért nem az ENSZ-nek mondjátok, miért nekünk?”

“de jó, pont erre akartam költeni a közpénzemet!”

“Unalmas!”