Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Polt ígéri: rendesen kinyomozzák az EIios-ügyet, nem csak úgy tessék-lássék

Polt ígéri: rendesen kinyomozzák az EIios-ügyet, nem csak úgy tessék-lássék

A legfőbb ügyész szerint valódi nyomozás folyik a közvilágítási projektekkel kapcsolatos ügyben. Polt Péter levélben reagált az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottsága elnökének korábbi kijelentéseire. Ingeborg Grässle egy februári nyilatkozatában “valódi” nyomozást sürgetett a Simicska Lajoshoz és Tiborcz Istvánhoz köthető Elios ügyében.

Tiborcz István és Orbán Viktor Forrás: Facebook/Orbán Viktor

“Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) vizsgálata világosan kimondta, hogy csalás történt, és most a magyar államon a sor, hogy lépjen” – mondta februárban Ingeborg Grässle, aki azt is tudatta, hogy egyelőre nem kapott tájékoztatást a magyar ügyészségtől, noha azt ígérték, karácsonyig reagálnak.

Polt Péter a hétfőn MTI-hez is eljuttatott levelében azt írta, az OLAF magyarországi közvilágítási projektekkel kapcsolatos ajánlását január 8-án kapta meg a Legfőbb Ügyészség, és továbbította az illetékes ügyészségnek, amely január 22-én nyomozást rendelt el költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt. “Valódi nyomozás folyik” – közölte Polt.

A Zoom.hu is írt arról, hogy egy mátészalkai Elios-beruházás ügyében is nyomozást indult:

Nyomozás indult az Elios mátészalkai beruházása miatt

Nyomozás indult az Elios mátészalkai beruházása miatt Nyomozást rendelt el hűtlen kezelés gyanújával a mátészalkai Elios-beruházás miatt a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) korrupció és gazdasági bűnözés elleni Főosztálya – értesült a Zoom.hu. A nyomozók a be- és feljelentéseiről közismert Tényi István jelzésére vizsgálódnak a 262 milliós beruházás körül, ami a többi, OLAF-által vizsgált és botrányt kavart közvilágításilámpa-cserétől eltérően nem uniós pénzből, hanem hitelből valósult meg.

Ingeborg Grässle a budapesti négyes metróval kapcsolatos OLAF-vizsgálattal összefüggésben is hiányolta a magyar vádhatóság válaszát. Polt Péter erre reagálva azt írta, jelenleg a nyomozás részleteiről, a tervezett lépésekről a büntetőeljárás érdekeinek védelme miatt nem adhat tájékoztatást, de amint lehetősége nyílik rá, értesíti az elnököt.

Borítókép: Polt Péter és Orbán Viktor együtt néz meccset / MTI Fotó: Beliczay László