Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Nyomozás indult az Elios mátészalkai beruházása miatt

Nyomozás indult az Elios mátészalkai beruházása miatt

Nyomozást rendelt el hűtlen kezelés gyanújával a mátészalkai Elios-beruházás miatt a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) korrupció és gazdasági bűnözés elleni Főosztálya – értesült a Zoom.hu. A nyomozók a be- és feljelentéseiről közismert Tényi István jelzésére vizsgálódnak a 262 milliós beruházás körül, ami

a többi, OLAF-által vizsgált és botrányt kavart közvilágításilámpa-cserétől eltérően nem uniós pénzből, hanem hitelből valósult meg.

A Zoom.hu is írt arról, hogy Mátészalkán a szereposztás a szokásos volt az Elios és a Sistrade között. Az utóbbi cég – tulajdonosa Hamar Endre, Tiborcz István barátja és üzlettársa – még 2016 decemberében készítette el a közvilágítás korszerűsítésére vonatkozó tendertervet.

Abban 2373 lámpatest cseréjét javasolta a városnak. Hanusi Péter polgármester indítványára 2017 márciusában a képviselő-testület elfogadta, hogy az önkormányzat 350 millió forint keretösszegű, hosszú lejáratú hitelt vegyen fel a projekt finanszírozására.

Borítókép: Illusztráció / MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely