Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A páncéltörő rakéták mellé 250 Suzukit is beszerez a Honvédség

A páncéltörő rakéták mellé 250 Suzukit is beszerez a Honvédség

Új személygépjárműveket állított hadrendbe a Magyar Honvédség: a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program keretében beszerzett 250 új Suzuki Vitara típusú gépjárművet hétfőn mutatták be Budapesten, a Honvédség bázisán – számolt be a beszerzésről az MTI.

Simicskó István honvédelemi miniszter beszédében elmondta: a most beszerzett terepjárókkal 20 éves átlagéletkorú járműveket váltanak le. Hozzátette: a honvédség gépjárműparkjának modernizációja folytatódik, összesen 550 új járművel váltják le a régi flottát.

A Suzuki Vitara amúgy egy nagyon korlátozott terepképességekkel bír, leginkább divat-terepjáróként, városi terepjáróként veszik.

A Magyar Honvédség egyébként az utóbbi időben nagyon sokat költött, vagy tervez költeni a jövőben fejlesztésekre, beszerzésekre, íme néhány példa:

20 milliárdért vesz a honvédség vállról indítható páncéltörőket

Tizenötmilliárd forinttal pózolt a honvédelmi miniszter

A magyar katonai költségvetés másfélszeresét költötték el titokban

A saját cégétől vesz a HM buszokat kétmilliárdért

A Honvédség félmilliárdért vett egy szimulátort

Borítókép: A Magyar Honvédség katonái járőröznek a határzárnál / MTI Fotó: Ujvári Sándor