Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Alföldi: nem arról akarok beszélni, hogy milyen letiltva lenni

Alföldi: nem arról akarok beszélni, hogy milyen letiltva lenni

Alföldi Róbert egy 9 perces videóval jelentkezett a szombat esti zalaszentgróti beszélgetős előadásáról. A művészt Veiszer Alinda faggatta és nehezen kikerülhető volt a téma, hogy letiltották a zalaegerszegi fellépését. “Az egész olyan szomorú” – mondta Alföldi majd azt is hozzátette, hogy ő “nem arról akar beszélni, hogy milyen letiltva lenni”.

Érdemes megnézni a teljes felvételt, nem akarjuk lelőni az össze “poént”.

Mint ismert: több mint két hete derült ki, hogy furcsa körülmények között, négy nappal a program meghirdetése után lemondták a helyi szervezők Alföldi Róbert színész-rendező zalaegerszegi estjét. A színész-rendező az Egerszegi Páholy kulturális műsorsorozatban szerepelt volna a zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben március 22-én.

A lemondást először technikai okokkal indokolták, Alföldinek már azt közölték, hogy aznap (egy héttel március 15. után) az 1848-as szabadságharc 170. évfordulóját fogják ünnepelni a városban. A hivatalos verzió szerint fixálásra várt a március 15-höz kapcsolódó történelmi konferencia is, ezt az ünnephez legközelebbi időpontban akarták megrendezni és ezért két időpontot március 20-ét és március 22-ét is lefoglalták. Emiatt kellet lemondani Alföldit.

Utána kiderült, hogy a hivatkozott konferenciát valóban megtartják, csak éppen két hónappal később, május 16-án lesz, és máshol, a városi önkormányzat dísztermében. A konferenciát nem is a város, hanem a megyei levéltár szervezi.

Mindez erősítette az eredeti értesülést, miszerint a fideszes Balaicz Zoltán polgármester engedélyezte a rendezvényt az önkormányzati fenntartású intézményben, Vigh László, a szintén fideszes parlamenti képviselő viszont leszólt neki, hogy erről szó sem lehet.

Végül az estet tegnap tartották meg, a videó tanulsága szerint igen jó hangulatban.