Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Juhász Péter visszalép a jelöltségtől

Juhász Péter visszalép a jelöltségtől

„Visszalépek a jelöltségtől a Belvárosban” – jelentette be Juhász Péter. A politikus és pártja, az Együtt ezzel példát szeretne mutatni a többi jelöltnek és pártnak.

Ugyanakkor továbbra is az elnök listavezetője marad, így ha a párt listás szavazatainak száma meghaladja majd az öt százalékot, mandátumot fog szerezni.

„Teljesen mindegy, hogy milyen pártérdek miatt nem hívják vissza pártok a jelölteiket, azzal a Fideszt segítik hozzá a győzelemhez, vagy ha így folytatják, akár a kétharmadhoz. Rendkívül káros ez a magatartás akár a kampányfinanszírozás, akár a töredékszavazatok maximalizálása, akár bármely más magasztos eszmének beállított maszlag indokolja döntésüket. Az ellenzéki jelöltek egymással szemben való indításával elárulják a közös célt, az Orbán rendszer megdöntését” – írta Juhász a döntését indokolva a Facebookon.

„Ahhoz, hogy kormányváltás legyen minimum 50(!) helyen kell koordinálni. Az MSZP-DK a paktumuk keretében egyetlen helyen léptetett vissza jelöltet más párt javára, sehol senki mással nem koordináltak még. Az LMP két helyen, a Momentum 3 körzetben húzta vissza jelöltjeit. Ez nem koordináció, hanem a választók átverése” – állítja Juhász.

A politikus szerint a koordináció, az esetleges visszalépések a jelöltek egyéni felelőssége, egy jelölt sem hivatkozhat arra, hogy pártutasításra cselekszik (vagyis nem cselekszik).