Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Így nézett ki a Föld óráján a sötétbe borult Budapest

Így nézett ki a Föld óráján a sötétbe borult Budapest

Elsötétült Budapesten a Parlament, a Citadella, az Andrássy út, a Nemzeti Múzeum és a Nemzeti Színház, a budai Vár, a Mátyás-templom és a Halászbástya, a Hősök tere, a Vajdahunyad-vár, valamint az hidak is.

Budapest a Föld órája elnevezésű akció előtt kivilágítva (balra), és az akció idején, kivilágítatlanul 2018. március 24-én este. MTI Fotó: Mónus Márton

Egy világméretű akció részeként a fővárosban összesen 250-nél több épület és objektum világítását kapcsolták le március 24-én este fél kilenc és fél tíz között egy órára, hogy ú

felhívják a figyelmet a Földet fenyegető éghajlatváltozás veszélyeire.

Magyarországon Budapesten kívül több vidéki városok, világszerte pedig számos metropolisz csatlakozott hasonló elsötétítéssel a Természetvédelmi Világalap, a WWF Föld órája kezdeményezéséhez, melynek tavalyi, tizedik évében már 187 ország városai csatlakoztak a programhoz.

“A fókuszban bolygónk biológiai sokféleségének megőrzése áll, valamint az, hogy vegyük észre és védjük saját környezetünket, vegyünk részt annak egészséges működésében. Nekünk, emberek számára is rendkívül fontos, hogy ezek az élőhelyek fennmaradjanak természetes állapotukban, megőrizve azt a gazdag növény- és állatvilágot, amit folyamatosan komoly veszélyek fenyegetnek” – közölte a WWF Magyarország.

Borítókép: A kivilágítatlan Budapest a Föld órája akció közben 2018. március 24-én / MTI Fotó: Mónus Márton