Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Sorra bünteti a rendőrség a diáktüntetések résztvevőit

Sorra bünteti a rendőrség a diáktüntetések résztvevőit

A február 23-ai és a március 15-ei diáktüntetésen újságíróként, fotósként részt vevőket is tömegesen igazoltatta, idézte be, illetve büntette meg szabálysértés miatt a rendőrség.

Röbb tizenéves diák (illetve, mivel fiatalkorúak, törvényes képviselőjük) is kapott értesítést az V. kerületi rendőrkapitányságról, hogy szabálysértési ügyben szeretnék meghallgatni őket – írta a 444.hu.

Az elmúlt napokban a rendőrség postázni kezdte a az 50 ezer forintos büntetéseket. A lapnak több diák, vagy épp újságíró jelezte, hogy a Kresz szabályainak megsértése miatt rótták ki rájuk a büntetést, mondván, hogy az úttesten közlekedtek gyalogosan.

Az Index.hu valamennyi, a március 15-ei tüntetésen részt vevő munkatársát igazoltatták, de hiába szerették volna a sajtóigazolványukat megmutatni, a rendőrök ragaszkodtak a személyi igazolványhoz, illetve más, a személyazonosságot igazoló hivatalos okmányhoz. Kérdésükre a hatóság emberei azt mondták, hogy a „gyanú szerint többen megsértették a közlekedés szabályait”, vagyis lementek a járdáról az úttestre, és ott le is ültek. Az Index munkatársai jelen voltak a február 23-ai diáktüntetésen is, de ott elmondásuk szerint őket nem, csak a diákokat igazoltatták a rendőrök.