Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Letiltotta az ATV Hajdú Péter Deutsch-interjúját

Letiltotta az ATV Hajdú Péter Deutsch-interjúját

A 24.hu információi szerint az ATV letiltotta Hajdú Péter Deutsch Tamással készült interjúját, mert a műsorvezető nem egyeztetett a csatornával az interjúról az elkészülte előtt.

A csatorna azért döntött a körülbelül 25 perces interjú szanálása mellett, mert úgy érezték, hogy egyrészt politikailag részrehajló, valamint a választások előtti utolsó Frizbi adásban nem akartak politikusinterjút látni, különösen úgy, hogy csak az egyik politikai oldal képviselteti magát az adásban.

„Ezzel a vétójoggal eddig nem kellett élnünk, és most sem szívesen élünk vele, mert nem szeretnénk a vendéget megbántani. Az esetleg vita tárgya lehet, hogy a választások után, ha mindegyik politikai oldal lehetőséget kap a megjelenésre, akkor hívunk be időnként politikust is, az egyoldalúságot azonban nem támogatjuk, mivel szakmailag támadhatónak tartottuk volna. […] Ha az interjú a felvett formában került volna adásba, akkor teljesen jogosan értek volna bennünket támadások. Az ATV még a látszatát is szeretné elkerülni a kiegyensúlyozatlanságnak. Ezt mindenki megértette házon belül” – mondta a lapnak Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója.

Hozzátette, a gyártócéget vezető Hajdúnak mindenképpen egyeztetnie kellett volna a csatornával egy politikusinterjú előtt, hiszen az ilyen interjúk a csatornastratégia részét képezik.

Medgyessy lemondása után úgy éreztem, a másik oldalon a helyem – interjú Hajdú Péterrel

Medgyessy lemondása után úgy éreztem, a másik oldalon a helyem – interjú Hajdú Péterrel Hajdú Péter megjelenése egy tévé körül mindig indulatokat vált ki. A köztudatban baloldali kötődésű celebként volt jelen, pedig már 2007 óta szimpatizál Orbán Viktorral, és ezt még az ATV-nél sem titkolja. Andy Vajnát tiszteli, Mészáros Lőrincet pedig kedves embernek tartja.

Hajdú annyit reagált az ügyben, hogy nem is érti, miről van szó, illetve hogy a lap honnan veszi a vezérigazgató által megerősített információit.