Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Hősiesen helyt állt a magyar válogatott a nálánál jóval erősebb kazahhal szemben

Hősiesen helyt állt a magyar válogatott a nálánál jóval erősebb kazahhal szemben

Magyarország jelenleg az 50. helyen tanyázik a FIFA világranglistáján, Kazahsztán pedig a 136. helyen található. Ennek megfelelően a kazah csapat esélyeshez méltóan kezdte meg péntek este a budapesti Groupama Arénában a Magyarország elleni meccsét. Néhány perc után már két góllal vezettek, az új magyar szövetségi kapitány, Georges Leekens bemutatkozó meccsén.

Úriember parókában nem megy focimeccsre

A Jó lövés, bedobás legújabb részében szó lesz a meccsrejárási öltözködés szokásokról, Leekens kapitány megjelenéséről a színen és a szokásos Felcsút szekció sem maradhat ki.

A futballünnep az első félidő végéig tartott, ekkor az állás 3-1 volt Kazahsztánnak, a magyar csapat hősiesen állta a sarat a sok, ereje teljében fiatallal és rutinos öreg rókával felálló kazah válogatott ellen. A második félidőben az eredmény megtartása volt már csak a cél mindkét csapat számára, a magyarok nem akartak átgázolni Kazahsztánon, de azért a vér nem válik vízzé, és a második félidőben is sikerült gólt rúgni. Így a végén Magyarország 3-2-re kapott ki Kazahsztán válogatottjától. Ez olyan eredmény, amit nem kell magyarázni, a szép teljesítményt a szurkolók is értékelték. Az első félidőben még csak az „Ébresztő”, valamint a „Kurva gyenge” rigmusokkal buzdították a csapatot, a második félidőben viszont már állandó füttyszóval és folyamatos elégedetlen kiáltásokkal szurkoltak a csapatnak, hogy sikerüljön megtartani az eredményt. Sokan azzal támogatták a magyar foci csillagait, hogy a meccs vége előtt hazamentek a lelátókról, hogy a jelenlétük se zavarja össze a koncentrációban a pályán a lelküket is kifocizó játékosokat.

A magyar csapat első gólját Szalai Ádám szerezte, a másodikat Németh Krisztián egy-egy szerencsésen pattanó labdát ügyesebben megrúgva. A magyar csapat ezzel a meccsel végérvényesen feledtette azt a különös állapotot, ami a 2016-os Európa-bajnokság idején jellemezte a szurkolókat, és minden visszatérhet a régi kerékvágásba: miszerint ezek itt nem mások csak túlfizetett szerencsétlenek, akik kergetnek egy guruló dolgot, de ők sem tudják, miért.

Borítókép: Budapest, 2018. március 23. Gulácsi Péter gólt kap a Magyarország – Kazahsztán barátságos labdarúgó-mérkõzésen Budapesten, a Groupama Arénában 2018. március 23-án. Mellette csapattársa, Elek Ákos (j) és Erkebulan Szeidahmet, a kazah csapat játékosa. MTI Fotó: Illyés Tibor