Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Feljelentést tesz a Semjén Zsolt által kilőtt rénszarvas gazdája

Feljelentést tesz a Semjén Zsolt által kilőtt rénszarvas gazdája

Eddig is sejthető volt, hogy illegális vadászaton vett részt a miniszterelnök-helyettes.

Tovább dagad Semjén Zsolt vadászbotránya, ugyanis legnagyobb svéd lap, az Aftonbladet is felkapta a magyar miniszterelnök-helyettes a svédországi vadászatát – írta a 444.hu. A lapnál jelentkezett Niklas Jonsson, aki azt állítja, az övé volt az a rénszarvas, amit a fotók tanúsága szerint Semjén egyik vadászatán lőttek agyon, majd vittek el helikopterrel egy kötélen lógatva.

Niklas Jonsson azt mondta a lapnak: „Az enyém. Látni a füljelzőt rajta. És senki sem kapott engedélyt arra, hogy kilője.”

Az apja, Tobias is azt mondta, hogy nincs kétség, a fiáé volt az állat, ami a Magyar Nemzet videóján látható.

Niklas Jonsson elmondta, hogy körülbelül 300 példánya van, ezek nagy területen vándorolnak, ezért nem lehet feltétlenül észrevenni, ha valamelyik hiányzik a csordából. Maga sem tudja, mikor tűnhetett el a kérdéses rénszarvas. Azt ígérte, feljelentést tesz a rendőrségen.Szerinte ez olyan, mint bemenni valakinek a farmjára, és lelőni az egyik tehenét.

A svéd WWF munkatársa szerint illegális volt Semjén vadászata, és nagyon drága

A svéd WWF munkatársa szerint illegális volt Semjén vadászata, és nagyon drága Komplett hülyeségnek tartja a rénszarvasvadászatot Tom Arnbom a svéd WWF munkatársa – akivel a Klubrádió készített interjút. Arnbom csodálkozva hallotta, hogy Semjén Zsolt épp ilyen állatot lőtt Svédországban. Tom Arnbom szerint a miniszterelnök-helyettes vadászata teljesen illegális lehetett, mert a svéd törvények tiltják rénszarvasok kilövését.