Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Akció után kirabolta társát a jánoshalmi betörő

Akció után kirabolta társát a jánoshalmi betörő

A megkárosított jómadár ezek után ki mást hívott volna: a rendőrséget.

Néha bohózatba illő sztorikat köszönhetünk a rendőrség honlapjának. Ezúttal két Bács-Kiskun megyei besurranó tolvaj a főszereplő. Történt ugyanis, hogy egy 38 éves jánoshalmi férfi bejelentést tett a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra arról, hogy

egy ismerőse kirabolta.

A rendőrség szerint szerdán késő délután két férfi szóváltásba keveredett Jánoshalmán, a Halasi úton. Egyikőjük egy késsel a kezében azzal fenyegette a másikat, hogy leszúrja, ha a részére járó pénzt nem adja át. Ezt követően lefejelte, kiszúrta kocsijának egyik gumiját, és továbbra is fenyegette azért, hogy a jármű indítókulcsát megszerezze. A sértett félelmében átadta a kulcsot, majd a támadó az autóval elhagyta a helyszínt.

A kiskunhalasi rendőrök fél 8-kor elfogták a 28 éves jánoshalmi férfit. Őt gyanúsítottként hallgatták ki rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Majd jött a fordulat! A nyomozás során kiderült, hogy

a két férfi azért veszett össze, mert a gyanú szerint az éjszaka folyamán közösen bemásztak egy helyi ingatlan udvarára,

ahol a nyitott házból egyikőjük egy mobiltelefont és 700 000 forintot tulajdonított el a másik tudta nélkül. Az ellopott pénzből a 38 éves jánoshalmi férfi egy kocsit vásárolt, ami gyanús lett 28 éves ismerősének. Egyből gondolta, hogy társa pénzzel távozott az ingatlanból.

A nyomozók lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták a 38 éves férfit.

A kiskunhalasi rendőrök őrizetbe vették a két gyanúsítottat, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

(police.hu)