Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

OSF: a civilek elleni támadásokkal a korrupciós botrányokról vonják el a figyelmet

OSF: a civilek elleni támadásokkal a korrupciós botrányokról vonják el a figyelmet

A Nyílt Társadalom Alapítványok közleményben reagált csütörtökön a civilek elleni lépésekre. Közleményük szerint aggodalommal figyelik a magyarországi civil szervezetek elleni egyre intenzívebb támadásokat. Ezek között megtalálhatóak voltak fedett akciók és a korábbiakban még nem tapasztalt alantas trükkök: álcázott interjúk, titkos hangfelvételek és koholt hivatkozások.

Hozzáteszik, a mostani kampány része a magyar kormány által indított, a civil társadalmat lejárató régóta tartó masszív tamadás sorozatnak, és ez két héttel a választások előtt elvonja a figyelmet a hatalmas korrupciós botrányokról.

“Mélységes aggodalmunkat fejezzük ki, hogy ezek a támadások eddig nem látott új szintet értek el és mindez az Európai Unió egyik tagállamában megtörténhet. A Nyílt Társadalom Alapítványok továbbra is elkötelezettek, hogy támogassák és megvédjék a független civil társadalmat, ahogy tették ezt az elmúlt 30 évben.” – olvasható a közleményben