Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A diáktüntetés szervezői a megbírságolt diákok büntetésére gyűjtenek

A diáktüntetés szervezői a megbírságolt diákok büntetésére gyűjtenek

A több ezer fős diáktüntetés mindvégig békés és törvényes volt – írja a közleményében a Diákvagyok Mozgalom arra reagálva, hogy a február 23-ai diáktüntetésen részt vevő tizenévesek közül többen is értesítést kaptak az V. kerületi Rendőrkapitányságtól, hogy szabálysértési ügyben szeretnék meghallgatni őket.

A tüntetés szervezői szerint mindhárom eddig megtartott több ezres diáktüntetés békés, előre bejelentett, törvényes és jó hangulatú volt. A szervezők kérték, hogy a rendezvényünk lezárása után senki ne kezdjen olyan magánakciókba, amelyek esetlegesen jogszabályba is ütközhetnek. Néhány fő február 23-án ennek ellenére a diáktüntetés után a Kossuth térről vonulásba kezdett, és másokat is erre buzdítottak, ám sajnos szervezőként nem vállalták ennek jogi felelősségét, és nem is tájékoztatták megfelelően a csatlakozni kívánó diákokat, milyen következménnyel járhat a részvételük az úttesten való vonulásban – írják a közleményben.

A Diákvagyok Mozgalom azt írja, hogy szolidaritásból segíteni fogják a nehéz helyzetbe került résztvevőkön. Ennek érdekében egy pénzügyi alapot hoznak létre, amelyre várják mindenkinek a felajánlását, támogatását, aki segítene. Az ide befolyt pénzt a diákok bírságainak fedezésére fordítják.

Az erre a célra szánt felajánlásokat a következő számlára várják:

Alapítvány a Tanszabadságért

Számlaszám: 10918001 00000101 56590018 (Unicredit Bank), SWIFT kód: BACXHUHB

IBAN: HU83 1091 8001 0000 0101 5659 0018

Közlemény: Diákok bírsága