Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Instacelebekkel, luxushajós útnak álcázva próbáltak 95 kiló kokaint Ausztráliába csempészni

Instacelebekkel, luxushajós útnak álcázva próbáltak 95 kiló kokaint Ausztráliába csempészni

2016 augusztusában Sydneyben rajtaütöttek a rendőrök a Sea Princess nevű luxus tengerjárón, ahol összesen mintegy 95 kilogramm kokaint foglaltak le, és egy instacelebet és egy volt pornóst is őrizetbe vettek. Mostanában jutott el az ügy a bírósági tárgyalásokig, és mostanra körvonalazódott, hogy milyen nagyszabású akció keretében akartak Ausztráliába csempészni mintegy 5,3 milliárd forint értékű kokaint.

Melina Roberge – Fotó: Instagram

Az ügyben már elítélték a volt pornóst, a 30 éves Isabelle Lagace-t, aki négy és fél év börtönt kapott, miután bevallotta, hogy közel 30 kiló kokaint akart Ausztráliába csempészni. Egy 64 éves, Andre Tamine nevű férfi is bűnösnek vallotta magát az ügyben, arról csak később döntenek, hogy pontosan mennyi büntetést kap majd.

A 24 éves Melina Roberge bírósági meghallgatása a napokban zajlik, ő pontosította, hogyan alakult az utazás, illetve ő is bűnösnek vallotta magát 29 kiló kokain becsempészésében. A luxushajóval megjárták Kolumbiát, Francia Polinéziát, Chilet, Perut és Új-Zélandot, majd Ausztráliába érkeztek. Valószínűleg Peruban pakolták fel a hajóra a kokaint, amit aztán Sydneyben akartak eladni.

Melina Roberge – Fotó: Instagram

Roberge elmondta, hogy az utazásra a sugar daddyje (fiatal szeretőjét pénzelő, általában idősebb, tehetős férfi) vette rá arra, hogy részt vegyen az utazáson és a csempészésben. Először nemet mondott az ajánlatra, de a férfi meggyőzte, hogy menjen el velük, neki pedig végülis tetszett a gondolat, hogy hónapokon át csak utazgat egy hajón, és közben nagyon szép környezetben tud magáról szexi fotókat csinálni. Ezt konkrétan a bírósági beadványában is megírta, hogy tényleg csak lájkgyűjtési célzattal vett részt az utazáson.

„Nagyon sajnálom, végig kellett volna gondolnom a lehetséges következményeket, és nem azt, hogy mit nyerhetek az úttal” – mondta a bíróságon.

Melina Roberge – Fotó: Instagram

A fiatal nő ráadásul nemcsak simán az utat kapta meg a sugar daddyjétől, hanem még 22 ezer dollárt (kb. 5,5 millió forint) is. Az apja próbálta figyelmeztetni, hogy nem normális az ilyesmi, valami bűzlik, de Roberge hajthatatlan volt, és elment az útra.

Egy volt barátja megszólalt a lapoknak, ő árnyalta a képet Roberge személyiségéről és motivációiról. „Kacérkodó és felületes fiatal nő. Melina csodás volt és vonzó, de pénzt akart, és olyan embereket, akiknek volt pénzük. Minden a pénzről szólt nála, és azért randizott idősebb férfiakkal, mert mert nekik voltak meg az autóik és a hatalmuk ahhoz, hogy olyan életstílust biztosítsanak neki, amilyenre vágyott. Ez alatt a legjobb éttermeket, a szépen belőtt frizurát és a legdrágább ruhákat kell érteni. A legjobb dolgokat akarta, de amennyire én tudom, sosem dolgozott meg értük, nem volt rendes munkája. Sokat járt bulizni, és tudom, hogy más csávókkal is randizott. Nagyjából egy hónapig jártunk, aztán eltűnt. Két évvel később újra egymásra akadtunk, de aztán továbbléptünk. De még akkor is csak az érdekelte, hogy mindent megkapjon és azonnal. Csak bulizott és pezsgőzött. Sosem állt le” – mondta a volt barát.

(Daily Mail)