Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Nyomoznak a villásreggelinek álcázott fideszes aláírásgyűjtés ügyében

Nyomoznak a villásreggelinek álcázott fideszes aláírásgyűjtés ügyében

A választás rendje elleni bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Baranya Megyei Rendőrfőkapitányság – jelentette be Berkecz Balázs ma Pécsen.

Az Együtt politikusa egy hónapja tett feljelentést a Legfőbb Ügyészségen ismeretlen tettes ellen, aki – a gyanú szerint – egy üzenetben arra szólította fel a Fidesz aktivistáit, hogy a bevándorlók elleni hozzájárulásként kommunikálják a valójában jelöltjük indulása miatt gyűjtött aláírásokat.

Most a Legfőbb Ügyészség a Baranya Megyei Rendőrfőkapitányságot jelölte ki a nyomozás lefolytatására. Berkecz felidézte, hogy az üzenetben az is benne volt, hogy az aktivistáknak hétfő reggel kell gyülekezniük Szigetváron a Kiskakas vendéglőben, ami meg is történt. A politikus úgy véli, hogy amennyiben az üzenet állításainak további része is igaz, akkor bűncselekmény történt és emiatt indíthatt ák meg a nyomozást.

A szigetvári választási villásreggeli

Mint korábban a Zoom.hu megírta, az ajánlóívek gyűjtésének kezdete előtti hétvégén olyan üzenetről készített képernyőfotó került napvilágra, amely szerint aktivistákat verbuválnak, hogy aláírásokat gyűjtsenek a baranyai 4-es választókerület fideszes jelöltjének, Nagy Csabának. Mindezt pénzért és úgy, hogy azt migránsellenes aláírásgyűjtésnek kell álcázniuk.

Berkecz Balázs, az Együtt politikusa élő videóval jelentkezett be aznap a Facebook-oldalán a helyszínről, ahol meglepően sokan gyülekeztek annak ellenére, hogy az étterem még nem volt nyitva. A helyszínen több helyi fideszes politikus is jelen volt, illetve maga a Kiskakas is egy megyei önkormányzati képviselő, Madaras Zoltán családjának tulajdonában van.