Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Döntött a mentelmi bizottság a Gyurcsány-vagyon ügyében

Döntött a mentelmi bizottság a Gyurcsány-vagyon ügyében

Az Országgyűlés mentelmi bizottsága rendben találta a Demokratikus Koalíció (DK) elnökének vagyonnyilatkozatát, miután a Magyar Idők főszerkesztője vagyonnyilatkozati eljárást is kezdeményezett ellene – közölte a DK.

Gyurcsány Ferenc Fotó: Halász Nóra

A bizottság – számára kedvező – döntéséről már hétfőn beszámolt előzetesen az érintett. A Zoom.hu is írt arról, hogy Gyurcsány Ferenc bejelentette: a vele szemben kezdeményezett vagyonnyilatkozati eljárást az amúgy fideszes többségű bizottság alaptalannak találta, ezért az ügyet lezárta.

Gyurcsány szerint az erről szóló levélben az áll: a nyilatkozata és a kezdeményezésben említett bécsi bankban lévő értékpapír, befektetés része annak a 605 milliós értékpapírnak, illetve annak az árfolyamértéknek, amit szabályszerűen bevallotta. A témáról a Zoom.hu itt írt bővebben:

Gyurcsány Ferenc vagyonnyilatkozati eljárást kért maga ellen

Gyurcsány Ferenc vagyonnyilatkozati eljárást kért maga ellen Gyurcsány Ferenc, a Demkratikus Koalícó (DK) elnöke vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett szombat reggel a fideszes többségű és vezetésű mentelmi bizottságnál – közölte a párt. A politikus a Facebook-oldalán is leszögezte, világossá kívánja tenni, hogy nem ő, hanem Orbán Viktor miniszterelnök rejtegeti vagyonát, nem az ő feleségének van temérdek földje.

A DK közleménye szerint “ismét kiderült, hogy a Magyar Idők folyamatosan hazudik Orbán Viktor ellenfelének lejáratásáért. A hazugságok miatt megindított perek folyamatban vannak, a kártérítésből befolyó összeget pedig Gyurcsány Ferenc továbbra is a DK politikájára fordítja majd.”