Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Bár étterembe is ment, házi őrizetben marad M. Richárd

Bár étterembe is ment, házi őrizetben marad M. Richárd

A Fővárosi Törvényszék megváltoztatta a közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt M. Richárd gyanúsított ellen indult büntetőügyben február 24-én kihirdetett elsőfokú határozatot, és 200 ezer forintra felemelte a kiszabott rendbírság összegét. A gyanúsított továbbra is házi őrizetben maradt – áll a Fővárosi Törvényszék sajtóközleményében.

A Dózsa György úti baleset gyanúsítottja februárban hagyta el a háziőrizetet, mert orvosi vizsgálatra ment, és bár a bíróság annyit engedélyezett, hogy a lehető legrövidebb úton közlekedjen, ő bement egy bevásárlóközpont éttermébe, ahol ismerőseivel is találkozott. A másodfokú bíróság álláspontja szerint is a fokozatosság elve alapján, a házi őrizet szabályait először megszegő férfival szemben nem indokolt a legsúlyosabb az előzetes letartóztatás elrendelése, hanem elég a rendbírság kiszabása. Az ítélet jogerős.