Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Sablonlevéllel utasítja el a neki nem tetsző sajtót a Fradi

Sablonlevéllel utasítja el a neki nem tetsző sajtót a Fradi

Szerettünk volna interjút készíteni a Ferencvárosi Torna Club (FTC) labdarúgócsapatának vezetőedzőjével. A klub sajtóosztályát azzal kerestük fel, hogy Thomas Dollal anyanyelvén, németül beszélnénk. A Fradi ragaszkodott hozzá, hogy változtatás nélkül közöljük a válaszukat, ha megjelenítjük. Mi ezt megtesszük:

Tisztelt uram!

A zoom.hu az elmúlt időben olyan mértékben volt rosszindulatú és elfogult a magyar labdarúgással, különösen a Ferencvárosi Torna Clubbal szemben, olyannyira kerülte esetünkben a tárgyilagosságot és a tényszerűséget, valamint tett közzé a klub érdekeit sértő tartalmakat, hogy ezért az FTC nem kíván együttműködni.

Kérjük, amennyiben úgy döntenek, akkor válaszunkat változtatás nélkül szíveskedjenek közölni.

Üdvözlettel:

FTC Sajtó

Hogy miért voltunk rosszindulatúak a magyar labdarúgással, különösen az FTC-vel, azt sajnos nem magyarázták meg. Ugyanakkor az igyekezet feltétlenül megvolt, amennyiben a citált levél megszólítása, a Tisztelt uram után következő zoom.hu-t linkelték/behivatkozták a Ferencváros sajtósai, ám arra kattintva nem a szerkesztőségünk által írt cikkek sora, hanem a 444.hu oldala jött fel.

Azt sem közölték, hogy mivel sértettük meg a klub érdekeit. Egy ideje be lehet tárazva a sablonválasz a csapat sajtóosztályán, mert egy novemberi Index-cikknél ugyanezt a szöveget találtuk. Akkor a portál újságírója arra lett volna kíváncsi, milyen lépéseket tesz a Ferencváros, és miképpen fordulhatott elő, hogy a szigorú átvizsgálások és a szurkolókkal való megállapodás ellenére lincselés és késelés történt a Groupama Arénában. Szó szerint ugyanezt válaszolta a Fradi a Rangadó.hu-nak is, ők ugyanebben a témában keresték fel a csapat sajtóosztályát.

Borítókép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt