Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

LMP: A hangfelvétel bizonyítja, hogy a párt tagjai becsületesek

LMP: A hangfelvétel bizonyítja, hogy a párt tagjai becsületesek

„A hangelvétel is bizonyítja, hogy az LMP jelöltjei nem megvesztegethetőek, így Midi Melánia sem” – ezt nyilatkozta a Zoom.hu-nak Kanász-Nagy Máté, párt szóvivője. A sajtóst azzal kapcsolatban kérdeztük, hogy nemrég egy leleplező hangfelvételről írt az Origo. Információink szerint a felvételt Midi Melánia juttatta el az Origónak.

Ahogy arról a korábban beszámoltunk, a portál egy titokban rögzített beszélgetést mutatott be, amivel Farkas Gergelyt, a Jobbik kiskunhalasi jelöltje Midi Melániát, az LMP képviselőjelöltjét győzködi, lépjen vissza a javára, mert így nagyobb eséllyel győzhetne a kormánypárti jelölttel szemben. Midi azzal hárítja a felvetést, hogy önerőből már legalább 600 ezer forintot költött a plakátolásra, a kampánnyal járó autós körutakra, és ha visszalép, akkor a március második felére várható jelölti támogatást sem kaphatja meg.

„Mert ha kifizetjük, akkor visszalépsz?”

– kérdezi a felvétel szerint Farkas, amit az LMP-s jelölt kicsit erős ötletnek tart.

Farkas Gergely hétfőn délután Facebook-oldalán reagált, bejegyzésében azt írja:

„Találkoztam az LMP helyi jelöltjével, akivel úgy éreztem, hogy egy laza, jó hangulatú beszélgetést folytatunk, így aztán ez a légkör hatotta át az egész kommunikációt. Mivel közös a kormányváltás célja, ezért adta magát, hogy a visszalépések is szóba kerüljenek.

Ha valaki végighallgatja a beszélgetést, egyértelmű lesz számára, hogy nem ajánlottam fel a visszalépésért pénzt, ezért a fideszes médiumok hazugságaival ellentétben a vesztegetés fel sem merül.

Nem pénzért vetettem fel a visszalépést, hanem a közös politikai cél érdekében” – közölte a politikus.

Mint írta, a felvetés Midi felé nem komoly szándékkal, ez jól érzékelhető abból, hogy nem kijelentésként, hanem egy hangsúlyból is érezhetően vicces felvetésként hangzott el. Ettől függetlenül elismeri, hiba volt a részéről, amiért elnézést kér.