Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Indul a blockbuster-szezon, ezeket a filmeket kell megnézned a nyárig

Indul a blockbuster-szezon, ezeket a filmeket kell megnézned a nyárig

A nyári uborkaszezon előtt számos látványfilm érkezik a mozikba, ezek közül gyűjtöttünk össze nyolcat, amit érdemes megnézni május végéig.

Ready Player One (bemutató: március 29.)

A Ready Player One filmváltozata Steven Spielberg rendezésében Ernest Clyne regényéből készül, amely hommage, szerelmeslevél és óda is egyben a geekséghez. A történet 2044-ben játszódik, ahol az emberiség nagy részéhez hasonlóan a főszereplő Wade Watts is azt a kiutat látja zord környezetéből, hogy állandóan bejelentkezik az OASIS-ba, a világméretű virtuális valóságba, ahol az avatárján keresztül mindenki szabadon tanulhat, dolgozhat, és szórakozhat. Ugyancsak az emberiség nagy részéhez hasonlóan Wade is arról álmodozik, hogy ő találja meg elsőként a virtuális világ elrejtett kincsét. A szimuláció tervezőjeként ismert James Halliday ugyanis ördögi feladványt hagyott maga után, amelynek leggyorsabb megfejtője szédületes vagyonra és hatalomra tehet szert.

A nosztalgia az öregek kokainja, de nem a sajátja

A nosztalgia az öregek kokainja, de nem a sajátja. A Ready Player One egy 464 oldalas hommage, szerelmeslevél és óda a geekséghez, de nemcsak nosztalgiafaktora miatt menő.

A Halliday által kifundált feladatok sikeres teljesítéséhez viszont a popkultúra megszállott ismeretére van szükség, Wade pedig szinte egy két lábon járó WIkipedia: éppúgy otthon van a Gyalog galoppban, mint a Pac-Manben, a Rush életművében vagy az animékben. Amikor a tizennyolc éves srác hosszú évek kitartó munkája után megoldja az első feladványt, hirtelen a figyelem középpontjába kerül, és ez életveszélybe sodorja. Egyes játékosok ugyanis még a gyilkosságig is hajlandóak elmenni a mesés nyeremény megszerzéséért.

Steven Spielberg a 2005-ös Világok harca óta nem rendezett sci-fit, és ha hinni lehet a tengerentúli kritikáknak, zseniálisan tért vissza a zsánerhez.

Tűzgyűrű: Lázadás (bemutató: április 5.)

A friss Oscar-díjas Guillermo de Toro írta és rendezte Tűzgyűrű folytatásához már csak executive producerként van köze a mexikói direktornak. A Lázadás alcímet viselő második részt Steven S. DeKnight készíti, aki jobbára sorozatfronton alkotott (Smalville, Angel, Daredevil), és az előző epizódból csupán a hatalmas robotok lesznek ugyanazok.

A sequelben az új Star Wars-trilógia Finnje, John Boyega, valamint Clint Eastwood fia, Scott Eastwood játszik, a sztori pedig szemernyit sem lesz bonyolultabb, mint legutóbb: a kaijuk visszatérnek, amiket csak a jaegerek tudnak eliminálni.

Időcsavar (bemutató: április 12.)

Miután a Disney 2015-ben befürdött a nagy reményekkel elkészített Holnapolisszal (a 190 millióból készült film világszerte csupán 209 milliót hozott – ami nem bukás, de Miki egéréknél nem is számottevő profit), nem készítettek további folytatásokat hozzá, sőt, egy újabb originális történet helyett inkább a tutira mentek és megvásárolták Madeleine L’engle Időcsavar című ifjúsági regényének megfilmesítési jogait.

Az előzetesek alapján látszik, nem spóroltak a vizuális effektusokkal, igaz ezúttal jóval szerényebb, mindössze 100 milliós büdzséből készítettek családi fantasy-t. A filmet, ami március 9-én debütált az USÁ-ban, 34 millióval nyitott, ami megfelelt a Disney várakozásainak, és a kritikák is megkímélték. A sztori középpontjában Meg Murray és öccse, Charles Wallace áll, akik meg akarják találni az apjukat, aki véletlenül az ötödik dimenzióban ragad.

Rampage – Tombolás (bemutató: április 12.)

Természetesen ez sem eredeti ötlet, hanem egy azonos című 1986-os videojátéknak a feldolgozása, amelyben választhattunk, hogy óriásmajommal, óriásgyíkkal vagy vérfarkassal nyomulhattunk, miközben az USA különböző nagyvárosait porig rombolhattuk.

Ezeket a filmeket várjuk 2018-ban

Ezeket a filmeket várjuk 2018-ban 30 akció, képregény-, romantikus-, tudományos-fantasztikus-, horror-, animációs film, amit érdemes lesz megnézni az új évben.

A film viszont nem lesz ennyire egybittes: a főszereplő Dwayne „The Rock” Johnson egy zoológust alakít, aki a tomboló George nevű gorillát próbálja megfékezni és megmenteni, hogy közben rájöjjön, kinek áll az érdekében, hogy óriásokká változtasson állatokat.

Bosszúállók: Végtelen háború (bemutató: április 26.)

Az idei év egyik legjobban várt filmje kétségtelenül a Bosszúállók: Végtelen háború (Avengers: Infifnity War), amelyben feltűnik a Marvel filmes univerzumának szinte összes jófiúja, hogy legyőzzék az elmúlt 18 filmben szép lassan beexponált Thanost.

A filmben feltűnik a Marvel filmes univerzumának szinte összes jófiúja: látható benne a pajzsát maga mögött hagyó és szakállas renegát Amerika Kapitánnyá változó Steve Rogers (Chris Evans); A galaxis őrzői teljes csapata; a félszemű Thor (Chris Hemsworth); az emberi alakot felvevő Vízió (Paul Bettany); akit egy drámai pillanatban Thanos meg akar szabadítani végtelen kövétől; a vele szemlátomást egyre közelebbi kapcsolatba kerülő Skarlát boszorkány (Elisabeth Olsen); a Hulkbuster páncélt újra magára vevő Vasember (Robert Downey Jr.); az új ruciban hálóhíntázó Pókember (Tom Holland); az inkább emberi formában jelen lévő Hulk (Mark Ruffalo); a becsicskuló Loki (Tom Hiddlestone); a kiszőkült Fekete Özvegy (Scarlett Johansson); a rehablitált Tél katonája (Sebastian Stan); az ismeretlen csatlósokkal küzdő Fekete Párduc (Chadwick Boseman) és Sólyom (Anthony Mackie), meg természetesen maga Thanos (Josh Brolin), az epizód főganéja, aki remélhetőleg nem lesz annyira béna karakter, mint Az Igazság Ligája antagonistája, Steppenwolf.

Minden, ami a Bosszúállók 3 új előzeteséből kiderül

Minden, ami a Bosszúállók 3 új előzeteséből kiderül 18 alkotás után érkezik az a film, amely aztán minden szuperhőst összehoz a Marvel-univerzumban, az új trailer láttán pedig úgy tűnik, még fontosabb lesz a korábbiak ismerete. Itt van 25 kép, amit megvizsgálunk a kedvcsinálóból.

A film egyébként a Jim Starlins által írt 1991-es Végtelen hatalom című képregénye ihlette, amit az előző két Amerika Kapitány-film, A tél katonája és a Polgárháború direktorai, Anthony Russo és Joe Russo rendeznek.

Taxi5 (bemutató: május 3.)

Aki a Taxi-filmektől mást vár, mint fékevesztett autósüldözéseket, copy+paste-elt, de komplikáltabb bűnügyeket és vicces egysorosokat, az hülye. Lévén Luc Besson sem az, a Taxi 5-ben mindez folytatódni fog, az előzetes pedig igazolja is ezt, amely tényleg semmit sem bíz a fantáziára, pár mondaton kívül más nincs is benne, csak törött autók.

A sztori ezúttal is Marseille-ben játszódik majd, igaz a taxisofőr már nem Daniel Morales (Samy Naceri) lesz, hanem Eddy (Malik Bentalha). Megint lesz furmányos bűneset és a rendőrség munkáját segítő Peugeot Taxi.

Deadpool 2 (bemutató: május 17.)

2016 egyik legkellemesebb csalódása a Deadpool volt, amely igazából az alábbi négy összetevőnek köszönhette a jó kritikákat:

  • Negyedik fal áttörése
  • Önreflexió
  • Tökösség
  • Polgárpukkasztás

Mivel a film kifejezetten a klasszikus képregényvilág kifigurázása és a nézők felé produkált sok kikacsintás miatt lett sikeres, ezért akár borítékolni lehet, hogy a második rész sokkal több teljesen indokolatlan viccelődést tartalmaz, ez pedig az új trailerből is kiderül: a szokásos hatásvadászat helyett Deadpool egyszer csak megszakítja a dolgot, és bábuk segítségével játssza el, mi is várható az új részben:

Solo: Egy Star Wars-történet (bemutató: május 24.)

Folytatva a sormintát, a tavalyi VIII. epizód után idén egy újabb Star Wars-spinoff érkezik, amely ezúttal Han Solo fiatalságának egy részét dolgozza fel a galaktikus alvilágban, illetve bemutatja, hogy ismerkedett meg Chewbaccával. A sztoriból ezen kívül nem sok derül ki, de ezeket már így is sejtettük:

  • lesz benne űr
  • lesznek benne űrhajók
  • lesznek benne egyéb járművek
  • lesznek benne lézerfegyverek
  • lesznek benne robotok

Minden, ami kiderül a Han Solo-film előzeteséből

A magyar idő szerint hétfő hajnalban lezajlott Super Bowl szünetében megérkezett a hányatott sorsú új Star Wars-film első előzetese, majd kicsivel később egy hosszabb is, amely Han Solo fiatalságának egy részét dolgozza fel a galaktikus alvilágban, illetve bemutatja, hogy ismerkedett meg Chewbaccával és tett szert a Millennium Falconra.

Más nem nagyon ismert, de az a látottak alapján biztosra vehető, hogy a Solo-mozi sokkal vagányabb, jópofább, kísérletezőbb jellegű lesz, mint a fősodorbeli filmek. Itt gyűjtöttünk össze minden olyan információt, ami az első komolyabb előzeteséből kiderül.