Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Hárman dobták össze a szigetszentmiklósi stadion döntő részét

Hárman dobták össze a szigetszentmiklósi stadion döntő részét

A GE Hungary, az Allianz Hungária és a Market Építő volt a nagy támogató.

Eddig összesen 2,12 milliárd forintnyi TAO-támogatáshoz jutott a Szigetszentmiklós Testgyakorlók Köre, az összeg több mint fele mindössze 3 cégtől érkezett – derül ki az mfor.hu írásából.

Szigetszentmiklóson 2012-ben döntöttek egy új stadiont építenek. A projekt teljes értéke 3,5 milliárd forint, ami nem lenne nagy összeg, ám TAO-támogatásból ekkora költségvetésből csak Felcsúton épült stadion. A Magyar Labdarúgó Szövetség a támogatási rendszer működése alatt 2,86 milliárd forintnyi támogatást hagyott jóvá a Szigetszentmiklósi Testgyakorlók Körének, amiből 2,12 milliárdnyit már sikerült is a klubnak lehívnia.

A lehívott 2,12 milliárd forint 58 százalékát 3 társaság dobta össze.

  • A GE Hungary Ipari és Kereskedelmi Kft. összesen 602,6 millió forintot,
  • az Allianz Hungária Zrt. 438,6 milliót,
  • a Garancsi István tulajdonában 2014 októbere óta álló Market Építő Zrt. pedig 192,9 milliót

adott a klub céljaira.

Valójában azonban még ennél is több pénz juthatott a klubhoz a fenti cégcsoportoktól. A GE Hungary mellett ugyanis a GE Infrastructure is adott 18,5 milliót, Garancsitól pedig nemcsak a Marketen keresztül áramlott TAO a klubhoz. 10,3 millió érkezett az érdekeltségi körébe tartozó VILATI Szerelő Kft.-től, és még 2,8 millió az OK Bau-tól.

A támogatói körben egyébként az Aegon Magyarország, a Concorde Értékpapír Zrt. és a vagyonkezeléssel foglalkozó Interag Holding Zrt. is megtalálható. Ezen felül sikerült megnyerni az EDF Démász mellett a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolát is. Utóbbi kereken 30 milliót utalt a 2013/2014-es sportévben.