Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Hókáosz: Debrecen elesett, újabb települések áram nélkül

Hókáosz: Debrecen elesett, újabb települések áram nélkül

Az ónos eső és a felső vezetékek jegesedése miatt szünetel a villamosközlekedés Debrecenben – közölte a közlekedési vállalat. A villamos vonalak mentén pótlóbuszok közlekednek. Várhatóan vasárnap délután állhat helyre a villamosközlekedés a hajdú-bihari megyeszékhelyen. A trolibuszok dieselüzemmódban járnak a városban, az autóbuszok, különösen a város külterületein csak lassan tudnak közlekedni.

Hajdú-Bihar megyében 29 településen és településrészen több mint 19 ezer fogyasztónál nincs áram, de már dolgoznak a szakemberek Bakonszegen, Balmazújvárosban, Bárándon, Berettyóújfaluban, Bihardancsházán, Biharnagybajomban, Bihartordán, Debrecenben, Ebesen, Földesen, Hajdúböszörményben, Hajdúnánáson, Hajdúnánás-Tedejen, Hajdúszoboszlón, Kabán, Kismacson, Látóképen, Nádudvaron, Nagyháton, Nagyhegyesen, Nagymacson, Nagyrábén, Ondódon, Püspökladányban, Sápon, Sárrétudvarin, Szerepen, Telekföldön és Tetétlenen, hogy mielőbb helyreálljon a szolgáltatás – addig is a rendőrök járőröznek a településeken.

Nem sokkal jobb a helyzet Jász-Nagykun-Szolnok megyében sem, ahol mintegy 15 ezer háztartásban szünetel az áramszolgáltatás Tiszaföldváron, Mezőtúron, Karcagon, Öcsödön, Túrkevén és Törökszentmiklóson. A meghibásodásokat a vezetékekre rakódó jég miatti vezetékszakadások, oszloptörések okozzák. A javítást hátráltatja, hogy a felázott, sáros talajú helyszínek sok esetben csak lánctalpas járművel közelíthetők meg.