Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Deutsch Tamás Lázár János babérjaira tör – ő is rettegővideót forgatott, csak épp Brüsszelben

Deutsch Tamás Lázár János babérjaira tör – ő is rettegővideót forgatott, csak épp Brüsszelben

“Április 8-án megakadályozhatjuk, hogy Magyarország bevándorlóország legyen és tehetünk azért, hogy magyar ország maradjon” – ezzel a nem túl bonyolult üzenettel vetette bele magát a választási kampányba a Fidesz egyik Európai Parlamenti képviselője, Deutsch Tamás. A politikus azzal adott nyomatékot Facebook-üzenetének, hogy egy kisfilmet forgatott Brüsszelben a migráció káros hatásairól – éppúgy, ahogy Lázár János tette Bécsben.

Deutsch Tamás videója a nemzeti hírügynökség figyelmét is felkeltette, olyannyira, hogy szemlézték is a produkciót, amiben elhangzik például, hogy

“egyáltalán nem szelíd eszközökkel alakították át a város arculatát” az újonnan érkezettek.

Deutsch a videóban az illegális bevándorlók hullámát okolta a terrorcselekmények elszaporodása miatt. Ami a brüsszeli Molenbeek városrészt illeti, tény, hogy ott élt a 129 halálos áldozatot követelő párizsi merényletek kitervelője, sőt onnan származik a 191 áldozattal járó madridi vonatrobbantás egyik kulcsszereplője is, ám ezek régóta közismertek. Deutsch pedig 9 éve EP-képviselő Brüsszelben, mégis csak most, a hazai választási kampány hajrájában jutott eszébe filmet forgatni a negyed veszélyeiről.

Lázár János is próbálkozott hasonló videóval – felemás sikerrel MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Emlékezetes, hogy a hasonló kampánycéllal Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter által Bécsben forgatott videó megítélése meglehetősen vegyes volt. Lázár utóbb visszakozott, és közölte, hogy nem akarta megbántani a bécsi embereket. A Zoom.hu is írt róla, hogy a kormány félelemkeltő kampányüzenetei közé illeszkedő videóját visszautasította Bécs városa, sőt reagált rá Sebastian Kurz osztrák kancellár is.