Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Félmilliárddal többe kerül az új budaörsi focistadion

Félmilliárddal többe kerül az új budaörsi focistadion

A következő fociszezon elején, legkorábban szeptemberben lehet kész a Budaörs új stadionja – mondta a Zoom.hu-nak az építtető klub elnöke. Kiss Károly, a BSC első embere hozzátette, jelenleg is folynak a munkálatok az Árok utcában, amelyet a klub taós forrásokból épít.

Nemrég írtunk arról, hogy az NB II-es futballcsapat 2015 óta tervezett és 2016-ban elkezdett stadionépítése, azon belül is az öltözőépület jelentős csúszásban van, tavaly egy időre le is állt. Előző cikkünk készítésekor nem értük el a klubelnököt, aki most készségesen válaszolt a kérdéseinkre.

Néhány hét múlva fel kerülhetnek fel az újabb elemek a fedett lelátó tetőszerkezetére, és májusban kerülhet fel a műanyag ponyvatető. Ezt követően lehet csak nekikezdeni a pályatest megépítésének, hiszen addig darus gépek mozognak a területen, ahová a gyep kerül majd.

Jelenleg a stadionépítés első és második ütemére rendelkeznek aláírt szerződéssel, most folyik az élőfüves pálya ütem tendereztetése. Korábban valóban a stadionépítések során sok megbízást elnyert a Pharos 95 dolgozott Budaörsön, de Kiss Károly megerősítette, hogy már másik cég végzi a kivitelezést.

A budaörsi stadionépítés 2018 márciusában, fotó: Matsine Dénes Joao

A pályatest augusztusra készülhet el, és csak azután kaphatja meg a stadion az NB II-es meccsekhez szükséges licencet. Így a klubelnök szerint szeptemberig biztosan „albérletben”, vagyis Tatabányán játssza majd a meccseit a BSC. A csapat azonban ennek ellenére kiválóan szerepel, negyedik helyen áll a másodosztályban.

A harmadik ütem lesz a biztonságtechnikai berendezések kiépítése, ami Kiss Károly elmondása szerint nem is a klub igénye volt, hanem az MLSZ kérése. Így válik alkalmassá az új stadion utánpótlás- és női válogatott meccsek lebonyolítására.

A költségekről elmondta, hogy az első két ütemre már megvan az egymilliárd forintos forrás; ebből 700 millió forint a taótámogatás, 300 millió önrész, ami döntő részben a stadiont és klubot is tulajdonló önkormányzattól érkezett. A harmadik ütemre még nem áll rendelkezésre a szükséges összeg.

Az is kiderült, hogy a beruházás összértéke végül 1,5 milliárd forint lesz, vagyis az eredetileg tervezett összeg másfélszerese.

 

Korábban közelről is megnéztük az épülő stadiont:

Tao-csőd: lökdösődő biztonsági őr hajtott el minket a budaörsi stadionból

Tao-csőd: lökdösődő biztonsági őr hajtott el minket a budaörsi stadionból A látványosan bedőlt szigetszentmiklósi stadionépítés mellett Budaörsön is jelentősen elakadtak a beruházással. Az NB II-ben jelenleg 6. helyen álló futballcsapatot működtető klub már 2015 elején bejelentette, hogy taós forrásokból új létesítményt épít.