Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Elvonult a jó idő is – Erős széllel, ónos esővel, fagyokkal folytatódik a hosszú hétvége

Elvonult a jó idő is – Erős széllel, ónos esővel, fagyokkal folytatódik a hosszú hétvége

Csalódnia kell annak, aki kellemesen enyhe tavaszias hétvégére számít, időjárásunk ugyanis szélsőségessé válik az előttünk álló napokban. Erős széllel hideg levegő érkezik hazánk térségébe, Magyarország egyes részein ónos esőre és fagyásra is számítani lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közlése szerint hasonló időre lehet számítani, mint öt éve, a 2013-as ünnepi hétvégén, amikor északnyugat felől, majd a Kárpátokat megkerülve, később a Zempléni-hegység környékén északról tört be a hideg. (Emlékezhetünk, ekkor a Belügyminisztérium sms-ekkel segítette az elakadt autósokat.)

Pénteken túlnyomóan borult lesz az ég, kezdetben még sokfelé, délután inkább csak keleten valószínű további eső, zápor, délután délnyugat felől átmenetileg felszakadozhat a felhőzet. A legalacsonyabb hőmérséklet + 2 és + 8 fok között várható, napközben többnyire + 7-12 fokig, a Dél-Dunántúlon akár 13-15 fokig is felmelegedhet a levegő.

Szombaton már kiadós csapadékra kell számítani, a hajnali óráktól dél, délnyugat felől eső kezdődik, amelyet északon már délelőtt hó válthat fel. Késő estére az ország nagy részén havazhat is, a folyamatosan erősödő szél szél estére viharossá fokozódik, ezért hófúvásokra is számítani kell.

A leghidegebb órákban – 1 és + 6, napközben + 1 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap reggelre gyengül a csapadék, de azért napközben szórványosan valószínű kisebb havazás, hózápor. Az erős, kezdetben helyenként viharos szél miatt a nap első felében további hófúvásokra lehet számítani.

A minimumhőmérséklet – 10 és – 3 fok között valószínű, nappali maximumok – 5 és + 2 fok között alakulnak.