Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Murányi András: És a kormány még a helyén van

Murányi András: És a kormány még a helyén van

A magyar kormánynak 14 tagja van. Ebből körülbelül 5 csak azért töltheti be még mindig tisztségét, mert Magyarország nem skandináv/északi ország, továbbá Polt Péter a legfőbb ügyész. Slágvortokban, miért is kellene távozniuk (kiemelés tőlem):

Orbán Viktor miniszterelnök. Már csak azért is, mert tudott/nem tudott a veje, Tiborcz István közbeszerzésekben és uniós ügyletekben gazdag, csalásként azonosítható üzelmeiről. Ha tudott, az a baj; ha nem tudott, az a baj. (Az jönne, ha hosszú cikket írnék: saját barátainak csodálatos, állami és uniós pénzszivattyús előmenetele, a TAO-konstrukció, reprivatizációs folyamatok stb.)

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. Már csak azért is, mert egy üzletember fizette svédországi vadászkalandjait, s már csak azért is, mert olyan üzletember fizette svédországi vadászkalandjait, aki állami projektből is gazdagodott. (Ezzel bővíteném, ha hosszú cikket írnék: a keresztényi lét alapvetései, a Tízparancsolat tanításai stb.)

Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter. Már csak azért is, mert polgármesterként a pártelnök-miniszterelnök vejével üzletelve csalásalapú konstrukció fűződik a nevéhez; s már csak azért is, mert családi földjei középpontjában egy baráti vadászkastély áll. (Sorolnám, ha hosszú cikket írnék: saját barátja részvétele az állami dohányipari kisajátításban stb.)

Rogán Antal propagandaminiszter. Már csak azért is, mert barátai-haverjai nyernek állami közbeszerzéseket. (Folytatnám, ha hosszú cikket írnék: ingatlan- és letelepedésikötvény-ügyek, luxusélet-finanszírozási témák stb.)

Kósa Lajos tárca nélküli miniszter. Már csak azért is, mert miniszterként megkörnyékezhetetlen és feddhetetlen kell lennie, továbbá semmilyen gyanús ügyletbe nem mehet bele, pláne ilyenbe. (Mondanám, ha hosszú cikket írnék: csodálatosképpen állami pénzekből gazdagodó anyuka, családiingatlan-viszonyok stb.)

Vezetéknév Keresztnév. (Vagyis kábé a kormány másik fele, ha hosszú cikket írnék: Trócsányi László igazságügyminiszter és a nevét viselő iroda gazdag állami megbízásai stb., Seszták Miklós fejlesztési miniszter és a gyanús cégalapítások stb., Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és a tárca földbérlési, területigénylési ügyei, a Kiss Szilárd-botrány stb.)

Kell még valamit mondanom, Ildikó?

Ui.: A 2014-es választást jelentősen befolyásolta Simon Gábor szocialista alelnök 240 milliárd millió forintos, Ausztriába kitolt vagyonának vezetőszáras elvitellel képesített ügye – cuki: Simicska Lajos lapja, a Magyar Nemzet akkor még éppen a Fidesz ellenfeleit csizmázta meg –, és emlékezetes az is, hogy Kiss Elemér (az akkori Lázár János) 2003-ban azért mondott le a miniszterelnöki hivatalt vezető miniszteri posztról, mert kiderült: noha szüneteltette tevékenységét, ügyvédi irodája állami megbízásokhoz jutott.