Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Szombattól visszatér a tél: hózápor és havazás jön

Szombattól visszatér a tél: hózápor és havazás jön

Túl korán örültünk a jó időnek és a tavasznak, az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden közzétett előrejelzése szerint a héten tovább mérséklődik a nappali felmelegedés és változó nedvességtartalmú, a korábbinál 1-2 fokkal hűvösebb levegő áramlik térségünk fölé.

Szerdán több felhő lehet az égen, de napos időszakokra is számíthatunk. Elszórt csapadékra elsősorban a Dunántúlon és északkeleten van esély kisebb eső, záporok formájában, de délnyugaton egy-egy zivatar ezen a napon is kialakulhat. Az élénk, erős északnyugati szélben 9-15 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban, az alacsonyabb értékekre északon, északnyugaton számíthatunk.

Március 15-én is szükségünk lehet az esernyőkre, többfelé kell számítani kisebb eső, záporok kialakulására, a jelenlegi számítások szerint nyugaton és délkeleten van a legkisebb esély a csapadékra. Az északkeleti tájak kivételével sokfelé megélénkülhet, megerősödhet a délies szél. Hajnalban helyenként talajmenti fagy, gyenge fagy előfordulhat, a legmagasabb hőmérséklet pedig 7 és 15 fok között alakulhat, északon várható a hűvösebb idő.

Nem ússzuk meg szárazon március 15-én

Nem ússzuk meg szárazon március 15-én A tavaszias idő ellenére továbbra is kialakulhatnak záporok, sőt, zivatarok, a nemzeti ünnepen az esernyőre is szükség lesz. Keddre egy hidegfront érkezik, a változóan felhős-napos időben helyenként számítani kell futó záporok kialakulására, délnyugaton és a Tiszántúlon zivatarok is lehetnek, egyes zivatarokat viharos széllökések és apró szemű jég kísérhet.

Péntektől csapadékosabb folytatás körvonalazódik szeles idővel, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet az ország északkeleti harmadán 7 és 10, másutt 10 és 16 fok között várható.

Szombaton borult lesz az ég. Országszerte kiadós esőre kell számítani, majd délutántól, estétől északon és nyugaton egyre többfelé havazásra vált a csapadék. Az északkeleti, északi szél megerősödik, estétől nagy területen viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 10 fok között várható.

Vasárnap vékonyodik, szakadozik a felhőzet, de sok marad a felhő. Éjszaka további csapadék várható, délkeleten is havazás válthatja fel az esőt, majd napközben szórványosan valószínű kisebb havazás, hózápor. Az északias szelet erős, helyenként viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6 és +1, a legmagasabb nappali hőmérséklet -4 és +3 fok között valószínű, északnyugaton lesz a hidegebb, délkeleten az enyhébb idő.

https://zoom.hu/hir/2018/03/12/varjunk-meg-a-teli-gumik-lecserelesevel-figyelmeztet-az-omsz/

Hétfőn nagyrészt erősen felhős időre van kilátás, szórványosan valószínű kisebb havazás, hózápor. Az északi, északnyugati szelet többfelé erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -8 fok között, a szélvédett, havas, gyengén felhős tájakon -10 fok alatt valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet -4 és +2 fok között várható.

(met.hu)