Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Őrizetben Kósa Lajos befektetője, a férje öngyilkos lehetett

Őrizetben Kósa Lajos befektetője, a férje öngyilkos lehetett

Régóta kapcsolatban állhatott Kósa Lajos az őt szerinte átverő asszonnyal és férjével, még valamilyen ünnepi összejövetelükön is részt vett a fideszes politikus – értesült a 168 Óra, amely azt is tudni véli, hogy

a nő jelenleg házi őrizetben van csengeri otthonában, a férje pedig két hete öngyilkos lett.

A Zoom.hu is írt róla, hogy Kósa Lajos maga állt elő egy Facebook-videóban azzal: átverték őt, így fordulhatott elő, hogy bár igaz a Magyar Nemzet keddi címlapsztorija, miszerint valaki 4,3 milliárd euró – mintegy 1350 milliárd forint – vagyonkezelését bízta Kósa Lajosra még évekkel ezelőtt, a sztori mégis “kamu”.

Kósa Lajos: igen, de nem

Hosszú videóban magyarázta meg Kósa Lajos, hogy az irat ugyan igazi, ő mégis átverés áldozata. A politikus Facebook-oldalán közzétett videóban Kósa elmondja, hogy 2012 őszén keresett egy ügyvéddel kereste fel őt egy, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Csengeren “háztartásbeliként” élő hölgy azzal, hogy sok pénzt örökölt, és befektetési tanácsért hozzá, a debreceni polgármesterhez fordult.

Állítása szerint olyan iratokat mutatott neki a nő, ami alapján hihetőnek tűnt a mesés örökség története.

“Én azt mondtam neki, hogy a legjobb módszer, ha magyar állampapírba fektet.”

Kósa azt is javasolta neki, hogy munkahelyteremtő beruházásokat “eszközöljön” Kelet-Magyarországon, ezzel tud a legtöbbet segíteni Magyarországnak. Aztán szavai szerint “telt-múlt az idő, számtalanszor át kellett írni ezeket a megállapodásokat” – itt tehát csak úgy mellékesen utal Kósa a Magyar Nemzetben közölt közjegyzői okiratban is megerősített megállapodásra, melyben vállalta a hatalmas vagyon kezelését.

Csak 2016 végén, 2017 elején kezdett gyanakodni, mert úgy látta, ebből nem lesz semmi, sőt úgy érezte, a hölgy megvezette őt, az egész történet “egy nagy humbug”. Azt is mondta, hogy végül is soha egy fillért nem adott át neki a hölgy, de még a bankszámlája vezetésének jogát sem kapta meg tőle – pontosabban, ha meg is kapta, azt a felhatalmazást a bank nem fogadta el – magyarázta.

“Az én lelkiismeretem tiszta, ma már tudjuk, hogy ez egy szélhámosság volt”

– mondta a videóban Kósa, aki arról is beszélt, hogy a hölgy nem csak őt, hanem másokat is becsapott, emiatt eljárásokat is kezdeményeztek ellene. Sőt – állítja Kósa – az ügy a választási kampánynak, lejárató akciónak tudható be, és a hölgy 2010 előtt szoros kapcsolatot ápolt a szocialistákkal.

Egy szabolcsi háztartásbeli nő bízott Kósára 1349 milliárdot

Egy szabolcsi háztartásbeli nő bízott Kósára 1349 milliárdot Március 20-ra összehívta Kósa Lajos titokzatos befektetői megbízásának tisztázása érdekében az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságát a testület MSZP-s elnöke. Molnár Zsolt jelezte: “az állampolgároknak joguk van tudni az igazat, a hatóságoknak pedig kötelességük a bizottság tájékoztatása” ebben az ügyben nem mellesleg abban is, hogy kémkedtek-e az új hódmezővásárhelyi polgármester után.