Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Nem ússzuk meg szárazon március 15-én

Nem ússzuk meg szárazon március 15-én

A tavaszias idő ellenére továbbra is kialakulhatnak záporok, sőt, zivatarok, a nemzeti ünnepen az esernyőre is szükség lesz.

Keddre egy hidegfront érkezik, a változóan felhős-napos időben helyenként számítani kell futó záporok kialakulására, délnyugaton és a Tiszántúlon zivatarok is lehetnek, egyes zivatarokat viharos széllökések és apró szemű jég kísérhet. A front hatására az északi tájakon megélénkül az északnyugati szél. Reggel 2 és 8 fok közötti értékeket mérhetünk, majd délutánra 13 és 17 fok közé melegszik a levegő.

Szerdán több felhő lehet az égen, de napos időszakokra is számíthatunk. Elszórt csapadékra elsősorban a Dunántúlon és északkeleten van esély kisebb eső, záporok formájában, de délnyugaton egy-egy zivatar ezen a napon is kialakulhat. Az élénk, erős északnyugati szélben 9-15 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban, az alacsonyabb értékekre északon, északnyugaton számíthatunk.

Március 15-én is szükségünk lehet az esernyőkre, többfelé kell számítani kisebb eső, záporok kialakulására, a jelenlegi számítások szerint nyugaton és délkeleten van a legkisebb esély a csapadékra. Az északkeleti tájak kivételével sokfelé megélénkülhet, megerősödhet a délies szél. Hajnalban helyenként talajmenti fagy, gyenge fagy előfordulhat, a legmagasabb hőmérséklet pedig 7 és 15 fok között alakulhat, északon várható a hűvösebb idő.

Péntektől csapadékosabb folytatás körvonalazódik szeles idővel, hétvégére a lehűlés is megérkezhet.

(Időkép)