Megmutatjuk, mire számíthat Roger Waters budapesti koncertjén

Megmutatjuk, mire számíthat Roger Waters budapesti koncertjén

A magyar zenerajongók igazán nem mondhatják, hogy idén elfeledkeztek róluk a koncertszervezők. A 2018-as év egyik legnagyobb durranásáig már csak hét hét van hátra:

május 2-án Roger Waters lép fel a Papp László Budapest Sportarénában.

Fotó: Live Nation

A Pink Floyd egykori kreatív géniusza vadonatúj, Us+Them koncertkörútjának részeként tér vissza Európába. Bár elsőre talán meglepő, hogy az 1973-as Dark Side of the Moon album kevésbé kultikus daláról kapta a turné nevét, aki ott lesz, hamar érteni fogja, miért lett így.

Elöljáróban elég annyi, hogy a politikai véleménynyilvánítástól sosem idegenkedő Waters különösen morcos, amióta Donald Trumpnak hívják az USA elnökét.

A tény, hogy mégsem a Pigs lett a turné címadó száma, jelzi, hogy azért nem csak erről lesz szó. Waters minden eddiginél látványosabb showt ígér; a 2013-ban a Puskás Ferenc Stadionba is eljutó Fal után kérdéses, hova lehet ezt még fokozni. Amiben viszont nem kételkedhetünk, hogy bár David Gilmourt, Rick Wrightot és Nick Masont nem lehet pótolni, a Pink Floyd-számok tökéletes megszólalására elegendő garancia Waters jelenléte.

Fotó: Live Nation

A The Wall Live turné 2010-13 között összesen 2019 előadást élt meg, több mint 4 millió rajongó látta, és azóta is a legsikeresebb szólóművész-turné a zenetörténetben.