Háromperces videó készülhetett 230 millióért a vizes vb-ről

Háromperces videó készülhetett 230 millióért a vizes vb-ről

A G7 által megkérdezett szakemberek szerint legalább százszorosan árazhatták túl a vizes vb utókommunikációs filmjét. A film legyártására még tavaly nyáron nyert el egy 230 milliós közbeszerzést az a konzorcium, amelynek Kuna Tibor két médiaügynöksége, a Trinity és a Young and Partners is a tagja.

A szervezők, illetve az ügynökség már a közbeszerzés nyilvánosságra kerülésekor is össze-vissza kommunikáltak a filmről, illetve filmekről, azóta pedig semmilyen kérdésére nem válaszoltak. A portálhoz azonban nemrégiben eljutott egy három és fél perces videó, amelyről állítólag a Bp2017 Kft-n belül úgy beszélnek, mint az utókommunikációs filmről.

A lap több szakembert is megkérdezett, hogy mennyiért készíthető el egy ilyen film. A legdrágább elem a forgatás lett volna, ami viszont nem lehetett benne a költségekben, a szerződést ugyanis jóval a vb után írták alá. Enélkül viszont a megállapodásban szereplő 230 milliónál két nagyságrenddel kevesebbre becsülték a kiadásokat. Egy forrás úgy fogalmazott:

„ha ezért valaki 2 millió forintot kap, akkor a seggét a földhöz verheti örömében”.

Ráadásul a filmet nem is vetítették széles körben, semmiféle külföldi imázskampány nem volt a százmilliárdos világbajnokság előtt vagy után. A videó ugyanakkor állítólag fenn van néhány prominens sportpolitikai vezető számítógépén, és különböző konferenciákon le is vetítik.

(G7)