Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Egy svéd légitársaság nem oda vitte az utasait, ahová azok jegyet vettek

Egy svéd légitársaság nem oda vitte az utasait, ahová azok jegyet vettek

Harmincnégy utast rossz helyre vitt a svéd regionális NextJet légitársaság, Göteborg helyett Lulleában landolt a repülőgépük.

Sundsvallból Göteborgba indult volna hétfőn az egyik járat, amit azonban a göteborgi időjárási körülmények miatt törölni kellett, amiről nem tájékoztatták megfelelő módon a repülőteret és az utasokat sem, a járatra váró 34 utas ezért úgy tudta, hogy göteborgi járatuk csak késik.

Délután 5 óra helyett este 8 órakor úgy szálltak fel a járatot teljesítő Canadair CRJ200-as fedélzetére, hogy Göteborgban landolnak, de a gép végül menetrend szerint nem délre, hanem északra, Lulleába indult el, és a beszállító kapuknál a légitársaság munkatársai sem vették észre, hogy az utasok jegye máshova szól.

De most jön a csúcspont: azokat az utasokat pedig, akiket Lulleába kellett volna vinni, a kiinduló repülőtéren, Sundsvallban hagyta a légitársaság. Ők még csak fel sem tudtak szállni a repülőre, nem hogy egyáltalán eljutni valahová.

A NextJet természetesen elnézést kért az utasoktól a tévedésért.

(MTI)