Csodálatos luxuslakásban él Matolcsy Görgy

Csodálatos luxuslakásban él Matolcsy Görgy

Az ingatlant tavaly 430 millió forintért hirdették.

Parádés ingatlanban telnek Matolcsy György napjai. A 24.hu írása szerint Matolcsy György fiának cége megvette, Matolcsy György unokatestvérének bankja meghitelezte, Matolcsy György pedig használja a 430 millióért hirdetett II. kerületi luxusrezidenciát. Matolcsy Ádám a lap kérdésére elismerte: édesapja használja az ingatlan egy részét, és ezért bérleti díjat fizet.

Az ingatlan szerénynek nehezen lenne nevezhető, hiszen háromszintes, nagyjából 500 négyzetméteres házról van szó. Az álomotthont úgy veszi igénybe a Magyar Nemzeti Bank (MNB) első embere, hogy amennyire csak lehetséges, rejtve legyen a nyilvánosság elől, így mindeddig el tudta kerülni, hogy számot adjon arról, miből futja az ingatlan használatára – írja a lap.

„A Rózsadomb szélén, tökéletesen csendes nyugodt mellékutcában, erdő mellett, harapni való tiszta levegőben, néhány éve provanszi stílusban, a legnemesebb anyagokból minden részletében finoman kidolgozva épült mediterrán jellegű luxusvilla.” – így hirdették a házat alig egy éve a II. kerületi Páfránykert utcában.

A hirdetésben 430 millió forintért kínálták a luxusingatlant. Ezt vásárolta meg a Magyar Stratégiai Zrt. tavaly nyáron, szeptember közepén pedig ide tette át székhelyét is. A cég egyszemélyes tulajdonosa és vezérigazgatója Matolcsy György egyik fia, Matolcsy Ádám. Az adásvételhez hitelt kellett felvenni, a tulajdoni lap tanúsága szerint a kölcsönt Matolcsy György unokatestvérének, Szemerey Tamásnak az érdekeltsége, az NHB Növekedési Hitel Bank nyújtotta, ennek a jelzálogjoga van bejegyezve 280 millió forint értékben.

A lap megbizonyosodott róla, hogy az ingatlant életvitelszerűen Matolcsy György használja.

Március 5-én, hétfőn reggel negyed 9 után a házhoz érkezett egy Mercedes-kisbusz, a sofőr kiszállt, kinyitotta a kaput, betolatott, majd úgy 20 perc múlva elindult. A jegybank elismerte, hogy a szóban forgó busz az MNB tulajdona. Azon kérdésre azonban, hogy ki használja az ingatlant a jegybank annyit válaszolt: “az MNB elnökének ingatlanhasználatával és a lakhatásával kapcsolatos információk nem minősülnek közérdekű adatnak.”

Matolcsy Ádám ugyanakkor a 24.hu kérdésére elismerte, hogy a szóban forgó ingatlan egy részét bérleti szerződés alapján az édesapja használja, amiért bérleti díjat fizet a cége számára.