Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Az első napon „lép tűzhelyhez” Pohner Ádám a Bocuse d’Or európai döntőjén

Az első napon „lép tűzhelyhez” Pohner Ádám a Bocuse d’Or európai döntőjén

 

 

 

 

Február elején nyerte meg a magyar válogatót, és kapta meg ezzel a jogot a Bocuse d’Or európai döntőjén való részvételre Pohner Ádám, a balatonszemesi Kistücsök Étterem fiatal séfhelyettese, akinek segítője (commis) Csillag Richárd lesz.

Pohner Ádám nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét

Pohner Ádám nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét Pohner Ádám, a balatonszemesi Kistücsök Étterem séfhelyettese nyerte a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny magyarországi döntőjét csütörtökön Budapesten, így ő képviselheti az országot az európai döntőn júniusban Torinóban.

Mára pedig meglett, hogy a nemzetközi szakácsverseny idei európai döntőjének mezőnye a megmérettetés két napja alatt milyen felosztásban versenyez.

Pohner Ádám az első napon, június 11-én „lép tűzhelyhez” Torinóban,

sorrendben a lengyel, a belga, az izlandi, a magyar, a német, a holland, a spanyol, a francia, a svájci, majd a brit induló kezdhet hozzá versenytálja elkészítéséhez ezen a napon. Másnap, június 12-én az orosz, a svéd, a horvát, a finn, a norvég, a dán, az olasz, a bolgár, az észt és a török versenyző mutathatja be tudását.

Torinóban húsz európai nemzet képviselői mérik össze tudásukat, hogy közülük a tíz legjobb a Bocuse d’Or 2019-es lyoni világdöntőjének 24-es mezőnyében is indulhasson. Addig azonban még hátravan az amerikai és az ázsiai-óceániai térség döntője is.

A verseny kötelező hozzávalói ezúttal Piemontból érkeznek: a séfeknek Fassona Piemontese marhafilét, Sant’Andrea típusú Baraggia Biellese e Vercellese rizst, valamint piemonti borjúmirigyet kell felhasználniuk táljaikhoz.

A torinói kontinensbajnokság zsűrijének elnöki tisztét Széll Tamás, a 2016-os Bocuse d’Or Europe győztese tölti be.

A világ legrangosabb szakácsversenyeként számon tartott Bocuse d’Or európai döntőjét első alkalommal rendezik meg Olaszországban; legutóbb Budapest adott otthont a kontinentális viadalnak.

(MTI)