Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Több mint 350 ezren haltak meg eddig a szíriai polgárháborúban

Több mint 350 ezren haltak meg eddig a szíriai polgárháborúban

Szíriában meghaladta 350 ezret a polgárháború halálos áldozatainak a száma – jelentette be hétfőn az eseményeket nyomon követő Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

A Bejrútban kiadott összesítés szerint 353 935 ember halt meg, köztük több mint százezer civil. Az utóbbiak között 19 811 gyerek és 12 513 nő volt az összegyűjtött dokumentumok szerint. A többségükkel a kormányerők végeztek az elmúlt közel nyolc év alatt – állítja a helyi megfigyelőhálózatra támaszkodó, nagy-britanniai székhelyű emigráns szervezet.

A leghevesebb harcok február közepe óta a Damaszkusz keleti peremvidékét jelentő Kelet-Gúta térségében folynak. Az ott a lábát megvető Dzsejs al-Iszlam nevű lázadócsoport hétfőn azt közölte, hogy sikerült megállapodnia a szíriai kormányt katonailag is támogató Oroszországgal a sebesültek evakuálásáról. A részletek nem ismeretesek.

(MTI)