Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Meghalt Hubert de Givenchy, a Givenchy márka alapítója

Meghalt Hubert de Givenchy, a Givenchy márka alapítója

91 évesen elhunyt Hubert de Givenchy, az egyetemes divatszakma legendás alakja, a francia Givenchy divatház és márka alapítója. A divatcézár haláláról egy kollégája, Philippe Venet divattervező tájékoztatta az AFP hírügynökséget. A közlemény szerint Hubert de Givenchyt unokaöccsei és unokahúgai, valamint gyermekeik gyászolják.

Givenchy egyik leghíresebb múzsája Audrey Hepburn volt, aki a Sabrina, a Hogyan lopjunk egymilliót? és az Álom luxuskivitelben című filmjeiben is tervező ruháit viselte, de vásárlói közé tartoztak a Kennedy család tagjai is.

Hubert de Givenchy 1952-ben tartott első bemutatójától 1995-ig, divatházától való távozásáig tartó több mint négy évtizedben öltözékeinek eleganciájával emelkedett ki a divat világából.

„Az 1950-es évektől kezdve a világhírnévig tartó útján Givenchy különleges helyet biztosított a márkájának a párizsi divatházak között. A földi érő luxusestélyiktől a nappali viseletekig a divatcézárnak sikerült ötvöznie az innovatív szellemet és időtlenséggel”

– fogalmazott Bernard Arnault, az LVMH csoport egyik vezetője (a csoport 1988-ban vásárolta meg a Givenchy divatházat).

Hubert de Givenchy munkájának tavaly nagy szabású kiállítást szenteltek Párizsban és az észak-franciaországi Calais-ben.

MTI