Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Az OTP Ingatlan beszállt a Mészáros Lőrinchez köthető Appeninnbe

Az OTP Ingatlan beszállt a Mészáros Lőrinchez köthető Appeninnbe

A Konzum Nyrt. tőzsdén kívüli ügylet keretében összesen 2 020 372 Appeninn részvényt értékesített az OTP Ingatlanbefektetési Alapnak. Ez a tétel 4,94 százalékos tulajdont jelent. Ezen felül a cég tőzsdei adásvétel keretében további 400 ezer darab Appeninn papírt is vásárolt. Így az OTP-s társaság összesen 5,92 százalékos tulajdont szerzett Az Appeninnben.

Jászai Gellért a bejelentésről szóló közleményben annyit jegyzett meg, hogy ez az üzlet alighanem jó üzenet a részvényeseiknek. Az egyik legnagyobb hazai ingatlanalap kizárólag ugyanis olyan eszközökbe fektet, amelyektől értékteremtést és magas hozamot vár.

A közlemény kitér arra, hogy egy csomó irodaház megszerzése után – Ü48 Irodaház, Andrássy palota, Andrássy út 105., és 18 Spar üzlet – az OTP Ingatlanbefektetési Alapnak értékesített részvénycsomagtól függetlenül a Konzum csoport tulajdonrésze újra 50 százalék felett lesz az Appeninnben.