Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A Jobbik vesztegetés gyanújával feljelenti Semjén Zsoltot

A Jobbik vesztegetés gyanújával feljelenti Semjén Zsoltot

A Jobbik vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel szemben és feljelentést tesz vesztegetés gyanújával – közölte Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus értékelése szerint a kormánypárti megszólalók és sajtó hazugságokkal próbálják leplezni a kereszténydemokrata politikus “helikopteres luxusvadászatát”, éppen csak azt nem mondták, hogy “beszéltek a Mikulással, aki azt mondta, hogy a rénszarvasok igenis repülnek és csak helikopterrel lehet őket vadászni”.

Szilágyi György azt közölte: Semjén Zsolt svédországi vadászatait Farkas József vállalkozó fizette, akinek fiával közös luxembourgi székhelyű offshore cége, a Lifetree Holding tulajdonos egyebek mellett a Kék Duna Wellness Hotel Ingatlan Kft.-ben, a Száz Magyar Falu Vidékfejlesztési Szolgáltató Nonprofit Kft.-ben, továbbá a cégcsoporthoz tartozik két újság és három szálloda, a ráckevei Duna Relax & Event Hotel, a noszvaji Oxigén Hotel, Tündérkert Hotel Rendezvényközpont.

A jobbikos politikus szerint a cégcsoportnak köze volt a Híd a munka világába programhoz és a Türr István Képző és Kutató Intézet egy 31 millió forintos programjához.

Mint mondta, a cégek 2012 és 2017 között, a vadászatok éveiben összesen 800 millió forint értékű közbeszerzést nyertek el és további 10 alkalommal pályáztak vissza nem térítendő uniós forrásra, amelynek során közel 600 millió forintot kaptak.

Összeadva a család 1,3 milliárd forintot tudott profitálni, ehhez Semjén Zsolt barátsága nélkül nehezet jutottak volna hozzá – jelentette ki Szilágyi György, aki szerint a miniszterelnök-helyettesnek a mintegy 25 millió forint összértékű vadászatokat fel kellett volna tüntetnie a vagyonnyilatkozatában.

Azt kérte a parlament mentelmi bizottságától, hogy mielőbb vizsgálja ki az ügyet. Azt is megfogalmazta, ha a hatóságok nem vizsgálják a vesztegetés gyanúját, akkor a Jobbik kormányt alakítva teszi meg azt.

(MTI)