Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Háziasított rénszarvasra vadászhatott Semjén

Háziasított rénszarvasra vadászhatott Semjén

A vad rénszarvas 150 éve kihalt Svédországból, ma csak háziasított rének találhatóak a területen. Helikopterre pedig egyáltalán nem lett volna szükség a vadászathoz.

Nincs vad rénszarvas Svédországban, az 150 éve kihalt – írta érezhetően indulatos Facebook posztjában Török Zoltán a jelenleg Svédországban élő, ismert természetfilmes, amelyet itt lehet elolvasni. Török Zoltán szerint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes háziasított rénszarvasokra vadászhatott – írta a Facebook-bejegyzésében.

A bátor miniszterelnök helyettesünk alighanem háziasított rénekre vadászott, ennyi erővel a Hortobágyon is lövöldözhetne szürkemarhákra. (Sajnos az elejtett bika füle a képen ki van takarva, arról azt is meg lehet mondani melyik csordából való). Ezek kora őszi képek, az első betereléskor, ilyenkor a nagyobb bikákat kiszelektálják, mert a húsuk nagyon rossz ízű lenne a bőgés után. A számi közösségek ilyenkor boldogan adnak vadászati engedélyt a rénszarvasaikra. Amik, mondom ismét – háziasított rének – írta Török Zoltán. ( via Népszava)