Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Nyolc megyére adtak ki figyelmeztetést péntekre

Nyolc megyére adtak ki figyelmeztetést péntekre

Csütörtök estétől a Dunától keletre ismételten sokfelé valószínű köd, amely csak másnap délelőttre oszlik fel.

Nyolc megyére adott ki első fokú, citromsárga figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre a sűrű köd miatt.

foto

Csütörtök éjszaka az ország keleti felén köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet képződik, amely délelőtt fokozatosan feloszlik. Másutt többnyire kevés felhő várható, majd délután északon megnövekszik a felhőzet. Pénteken csapadék nem valószínű. A délnyugati szelet elsősorban a Dél-Dunántúlon és északkeleten többfelé erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet északkeleten, északon 6 és 11, délnyugaton, délen 11 és 14 fok között várható.

Szombaton nagyrészt erősen felhős időre, inkább csak rövid napos időszakokra számíthatunk, de északnyugaton több lehet a napsütés. Délutántól néhol kisebb eső, zápor előfordulhat. A délnyugati szelet többfelé erős lökések kísérik, legerősebb szél a Dél-Dunántúlon várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 16 fok között, az Északi-középhegység térségében 9, 10 fok körül várható.

Vasárnap erősen vagy közepesen felhős időre számíthatunk, napközben elszórtan, estétől többfelé valószínű eső, zápor. A déli szelet nagy területen erős, a Nyugat-Dunántúlon helyenként viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 19 fok között alakul, délnyugaton lesz a legmelegebb, északkeleten a hűvösebb.

(met.hu)