Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kiderült: sorozatgyilkos a rákóczifalvi rém

Kiderült: sorozatgyilkos a rákóczifalvi rém

Csak találgatni lehet, még hány ember életét vette volna el a Jász-Nagykun-Szolnok megyében lévő rákóczifalvai T. Tamás, írja a Blikk. A lap szerda reggel számolt be róla, hogy róla ez idáig mindenki úgy hitte, hogy két embert, az egymás szomszédságában élő R. Ferencet és L. Bélát ölte meg, de bevallott egy harmadik gyilkosságot is.

Ezzel pedig már sorozatgyilkossá vált.

Ráadásul áldozatai több dologban is hasonlítanak egymáshoz: mindannyian a tettes lakóhelyéhez közel éltek, és kivétel nélkül hatvan feletti férfiak voltak.

Első áldozata, V. Géza nyugalmazott rendőr volt, eddig azt hitték balesetben halt meg, Most azonban – talán a rendőrök legnagyobb megdöbbenésére – kiderült: a gyilkosságok óta rákóczi­falvai rémként is elhíresült fér­fi végzett vele még december ­21­-­é­n.

“Sok dolog tisztázatlan még, annyit azonban megerősíthetek, hogy védencem elismert egy harmadik cselekményt” – mondta dr. Mezei János, a sorozatgyilkos védőügyvédje.

V. Géza holttestét szintúgy, mint a későbbi áldozatokét, a házában hagyta gyilkosa. Azt hitték, leesett a padlásról, és a nyakát törte. Az idős ember halálának körülményeit már akkor többen megkérdőjelezték, végül mégis abban a tudatban temették el, hogy nem gyilkosság áldozata lett. A Blikknek nyilatkozó helyi szerint

egy ideje sötét árnyként telepszik a lakókra egy esetleges sorozatgyilkos léte.

Mint mondta, több furcsa halálesetről nem tud a településen.

A kriminálpszichológus szerint a gyilkost a lebukástól való félelem motiválhatta, emiatt ölhetett újra.

“Olyan jelzések érkezhettek hozzá, amelyekből azt gondolhatta, hogy a másik két áldozat tud arról, hogy ő a gyilkos. Így amiatt, hogy később ne derüljön ki a tette, megölte azokat, akik veszélyt jelentettek rá – mondta Bilkei Pál a lapnak. Szerinte, ha nem bukik le, Tamás újból ölt volna.