Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

„A nyelvedben élek!” – Felvidéken rappel népszerűsítik a magyar iskolákat

„A nyelvedben élek!” – Felvidéken rappel népszerűsítik a magyar iskolákat

A Szlovákiai Magyarok Kerekasztala videón hirdeti a magyar nyelvű oktatás fontosságát, Laboda Róbertet kérték meg, hogy rappeljen az ügyben. 

A napokban zajlanak az alapiskolai beiratkozások Szlovákiában, a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala szerint pedig a magyar anyanyelvű gyermek a magyar iskolában van a legjobb helyen.

A Kerekasztal, ahogy minden évben, idén is készített egy kisfilmet a felvidéki magyar tannyelvű oktatás népszerűsítéséért, a magyar nyelvű oktatás fontosságáért, ugyanis szerintük a magyar anyanyelvű gyermek számára a magyar iskolán keresztül vezet az út az érvényesüléshez.

Mint írják, „az anyanyelvi oktatás nem helyettesíthető mással, segít abban, hogy jól érezzük magunkat a közösségünkben, ráadásul olyan sokrétű műveltséget biztosít, ami segít a boldogulásban is”. Idén Laboda Róbertet kérték meg, hogy rappeljen egy kicsit a gyerekeknek: