Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A Csepeli Hírmondó túltolta Németh Szilárdot

A Csepeli Hírmondó túltolta Németh Szilárdot

Az Együtt kifogást nyújtott be a választási eljárási törvény megsértése miatt a Csepel-Soroksár választókerületben illetékes választási bizottságnak, miután a párt szerint a Csepeli Hírmondó február 22-i számában aránytalanul sokat szerepeltette a fideszes Németh Szilárdot a többi jelölthöz képest – olvasható az Együtt közleményében.

Az Együtt szerint az önkormányzati lap megbontotta a jelöltek egyenlő esélyét azzal, hogy Németh Szilárd 19 alkalommal és 10 fotón szerepelhetett, míg például Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselőjének fényképe csak egy alkalommal jelenik meg, illetve egyetlen cikkben szerepel. Miután a Helyi Választási Bizottság ezt nem találta jogsértőnek, az Együtt a Kúriához fordult.

Németh Szilárd a Csepeli Hírmondóban

A Kúria megítélése szerint a VE. rendelkezései alapján a politikai hirdetés közzétételén túlmenő választási kampánytevékenységet helyi önkormányzat sajtóterméke nem folytathat. A Kúria álláspontja szerint a sajtótermék megjelenési területén széles körben eljut a választókhoz. Azon körülmény, hogy a lapnak szinte minden egyes oldalán megjelenik Németh Szilárd neve, fényképe, róla szóló bulvárba hajló tudósítás önmagában elegendő a választói akarat befolyásolására.

Mindezért a Kúria kimondta: megalapozottan kifogásolta az Együtt Németh Szilárd aránytalanul túlzott mértékű megjelenítését, népszerűsítését a vizsgált lapszámban, így a sérelem megállapítható. A Kúria eltiltotta a kiadót a további jogsértéstől, és a végzés rendelkező részének közzétételére kötelezte azt.

Egyébként azt hozzátennénk, hogy arról az újságról van szó, amiben a fideszes politikus receptrovatot indított és olyan könnyed ételeket elkészítéséhez adott ötleteket, mint a tepertőkrém és a levesben főtt csirkeszárny.